Sancaktepe Belediyesi 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Uluslararası Çocuk ve Gençlik Festivali düzenledi. Farklı ülkelerden de çocukların katıldığı festivalde çocuklar sergiledikleri performansla beğeni topladı.
Sancaktepe Belediyesi 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle Samandra Kent Park’ta Uluslararası Çocuk ve Gençlik Festivali düzenledi. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen festivale Türk öğrencilerinin yanı sıra Makedonya, Bosna ve Çeçenistan’dan öğrenciler katılarak Sancaktepe Belediye’sinin misafiri oldu. Kendi kültürel şarkıların ve halk oyunlarını sergileyen misafir öğrenciler performanslarıyla davetlilerden yoğun beğeni topladı. Her türlü gösterinin yapıldığı ve renkli sahne performanslarının sergilendiği şenlikte Sancaktepeli çocuklar 19 Mayıs coşkusunu doyasıya yaşadı. Program sonrasında Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Bosna, Çeçenistan ve Makedonya’dan gelen misafir öğrencilere plaket takdim etti.
19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını gençler ve çocuklarla beraber büyük bir coşkuyla kutladıklarını belirten Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, “Bugün 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı. 4 yıldır Uluslararası Gençlik Festivali yapıyoruz. Bugün de üç ayrı devletten 101 misafir öğrencimiz var. Makedonya, Bosna ve Çeçenistan’dan misafirlerimiz var. Burada okullardan gençlerimiz öğrencilerimiz, binlerce çocuklarımızla kültür merkezimizden meydan parkımıza kadar mehter han eşliğinde yürüdük. Gençlerimize geçmişi hatırlatıyoruz. Tarihe dönmelerini hatırlatıyoruz. 19 Mayıs’ın önemini, anlamını anlatıyoruz. Ayrıca uluslararası boyutuyla da birçok milletlerin, devletlerin tarih boyu kader birliği yaptığı açıktır. Bizde tarih boyu birlikte olduğumuz farklı devletlerin gençleriyle çocuklarıyla kardeşlik ve barış ortamında bu gençlik bayramımızı kutluyoruz. Ben öncelikli olarak yurt dışından katılan gençlerimizi öğrencilerimiz tebrik ediyorum” diye konuştu.