Savaşın ve acının hüküm sürdüğü Ortadoğu’nun barışa ve huzura kavuşması için Suriye, Libya, Suudi Arabistan ve Sudan’dan gelen öğrenciler Kağıthaneli gençlerle birlikte 10 bin fidan dikti.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Suriye, Libya, Suudi Arabistan ve Sudan’dan gelen öğrenciler Kağıthaneli gençlerle birlikte fidan diktiler. Ortadoğu’nun farklı ülkelerinden öğrenciler Kemerburgaz’da 10 bin fidanla oluşturulacak Barış Ormanı alanında buluştu. Farklı dillerde söylenen şarkılar ve şiirlerle renklenen törende barış dileği hep bir ağızdan seslendirildi.
Kağıthane Belediyesi, Orman Genel Müdürlüğü, Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Orman Fakülteliler Derneği (ORFAMDER) işbirliğiyle İhsaniye Köyü’nde gerçekleşen ağaç dikme törenine Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ve eşi Fatma Kılıç’ın yanı sıra Kağıthane Kaymakamı A. Akın Varıcıer, Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Çayır, Kağıthane İlçe Emniyet Müdürü Ekrem Gülen, AK Parti İstanbul 2’nci Bölge Milletvekili Adayı Markar Esayan, ORFAMDER yönetici ve üyeleri, siyasi parti teşkilat yöneticileri, STK yönetici ve üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler ile öğrenciler katıldı.
“KAĞITHANELİ ÖĞRENCİLER ÇEVRE EĞİTİMLERİYLE BÜYÜYOR”
Çocuklara çevre sevgisi kazandırmak için eğitimin önemine değinen Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, “Çocukluğumda bir küçük otobüs biletini bile yere attığımı hatırlamıyorum. Hep onu uygun bir şekilde muhafaza edip, uygun bir yere bırakırdık. Bunu herhalde bize öğretmenlerimiz öğretti bu alışkanlığı dedim. Biz de çocuklarımıza bu güzel alışkanlıkları edindirmeliyiz. Bu düşünceyle her yıl ilçe okullarımızda binlerce öğrencimize geri dönüşüm ve çevre eğitimleri veriyoruz” dedi.
“SINIRIMIZIN ÖTE TARAFINDA CİDDİ BİR TRAJEDİ VAR”
“Biz burada bugün neşeli bir gün geçiriyoruz. Allah bizim bu muhabbetimizi arttırsın, bozmasın. Ancak hemen sınırımızın öte tarafında maalesef ciddi bir savaş ve ciddi bir trajedi var” diyerek sözlerine başlayan AK Parti İstanbul 2.Bölge Milletvekili Adayı Markar Esayan, barış ve kardeşliğin insanlık için önemine dikkat çekti. Esayan,”Benim seçim çalışmalarında katıldığım en anlamlı faaliyetlerden bir tanesi. Diktiğimiz ağaçlar çocuklarımız, çocuklarımızın torunları tarafından kullanılacak” şeklinde konuştu.
Fidan dikim alanında kürekleri ellerine alan öğrenciler hep birlikte fidan dikti. Fidan dikimi esnasında barışa dikkat çeken öğrenciler şarkılar söyleyerek gönüllerince eğlendi.