Bayrampaşa Belediyesi tarafından Konya’da düşen F-4 uşağında şehit olan Kurmay Yüzbaşı Mustafa Delikanlı için Bayrampaşa Merkez Camii’nde mevlit okutuldu.
Eskişehir 1’inci Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan eğitim için havalanan F-4E 2020 askeri uçağının Konya’da düşmesi sonucu şehit olan Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Delikanlı’yı Bayrampaşa Belediyesi unutmadı. Şehit oluşunun 43’üncü gününde Bayrampaşa Belediyesi tarafından Bayrampaşa Merkez Camii’nde mevlit okutuldu. Mevlide Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner’in yanı sıra şehit pilotun annesi Refika Delikanlı ve çok sayıda vatandaş katıldı. Okunan duaların ardından vatandaşlara mevlit şekeri ikram edildi.
“EBEDİYETE KADAR BAYRAMPAŞA’NIN GÖNLÜNDE YAŞAYACAKTIR”
Vatandaşlar ile beraber dua eden Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, şehit pilotu unutmadıklarını belirterek, “Bugün 43 gün oldu. 43 gün önce maalesef bir kaza sonucu şehit olan Bayrampaşa’nın yetiştirmiş olduğu nadir insan bir Kurmay Yüzbaşı Mustafa Delikanlı’yı andık, ruhu şad olsun. Onun ruhu burada. Bayrampaşalı hanımefendiler, beyefendiler ile beraber hatim-i şerif ve mevlit-i şerif okundu. Daha sonra dua ile ruhunu yad ettik. Mekanı cennet olsun inşallah. Şehitler peygamber makamlarına yakındırlar. Onlar peygamberlere komşudurlar. Buradan ruhunu şad etmiş bir şekilde tekrar kabrine inşallah bu Kur’an-ı Kerim nidaları ile birlikte göndermiş olduğumuz kanaatindeyim. Bayrampaşa Belediye Başkanı olarak da böyle hayırlı bir hizmeti yapmanın huzuru içerisindeyim. Tabi gönül isterdi ki şehit olmasın, çünkü Bayrampaşa’nın evladıdır. Bayrampaşa’nın gönlünde yaşayacaktır, ebediyete kadar asla unutulmayacaktır” dedi.