Çocuk Festivali kapsamında bir araya gelen Eyüp Belediyesi Şeker Hayat Projesi öğrencileri, üniversiteli gençlerin tiyatro gösterisini izleyip hep bir ağızdan şarkılar söyledi.
Eyüp Belediyesi tarafından başlatılan ‘Şeker Hayat’ projesi kapsamında eğitim gören çocuklar, Haliç Üniversitesi Gönüllülük Kulübü tarafından düzenlenen Çocuk Festivali’ne katıldı. Haliç Üniversitesi Kağıthane Kampüsü’nde düzenlenen festivale katılan down sendromlu, işitme engelli çocuklar, üniversiteli gençler tarafından düzenlenen tiyatro oyununu izledi. Gösteride işitme engelliler için işaret diliyle anlatımda yapılırken çocuklar, kendileri için hazırlanan mini konserde hep bir ağızdan şarkılar söyleyip stres attı.
Eyüp Belediyesi Rehabilitasyon Koordinatörü Sevgi Akoğlu, yaklaşık 4 yıl önce başlatılmış olan ‘Şeker Hayat’ projesinin faaliyetlerinden bahsederek, “ Bu proje kapsamında çocuklarımız meslek edinip kendilerini geliştiriyorlar. Bu şekilde olan sosyal aktivitelere katılarak da diğer çocuklarımızla kaynaşıyorlar. Bu proje kapsamında bizim down sendromlu, otizmli, mental sorunları olan çocuklarımızda bulunuyor. Bu güzel proje kapsamında bizim engelli öğrencilerimiz ve diğer çocuklarımızın kaynaşması için çok güzel bir ortam olacağını düşünerek bizde katılmak istedik. Belediye başkanımız Remzi Aydın beyefendi de bu projelerimize destek veriyor bizim de burada bulunmamıza vesile oldu” dedi.
“FESTİVAL SAYESİNDE FARKINDALIK OLUŞTURMAYI AMAÇLADIK”
Haliç Üniversitesi Gönüllülük Kulübü Başkanı Esra Demir, 4 yıldır çocuk festivali düzenlediklerini dile getirerek, “Bu yılki amacımız tüm çocukları ayrım yapmadan birleştirmekti. Bu şekilde bir farkındalık oluşturmayı amaçladık. Festivalimizin en büyük destekçilerinden bir tanesi Eyüp Belediyesi Şeker Hayat öğrencileri oldu. Buraya gelerek bize çok büyük destekte bulundular. İçeride şu anda festivalimiz devam ediyor. Bu projeye çok iyi hazırlandık, uzun zamandır bunu hayal ediyorduk. Daha önce yaptığımız festivallerden kazandığımız deneyimlerimizi buraya aktardık. Buraya tam 4 koordinatörle birlikte hazırlandık sırf daha iyi bir ortam olabilmesi ve daha çok çocuğu mutlu edebilmek için” ifadelerini kullandı.