Şişli Belediyesi 23 Nisan’da uluslararası bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Farklı ülkelerden birçok çocuğu bir araya getiren Şişli Belediyesi Cevahir Alışveriş Merkezi önünden düzenlediği etkinlikle çocuklara coşkulu bir bayram yaşattı.
Şişli Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramı’nda dünya çocuklarını bir araya getirdi. Almanya, Macaristan, Gürcistan, Makedonya, Nepal, Bulgaristan’dan gelen çocuklar Cevahir Alışveriş Merkezi önünde düzenlenen etkinlikte yöresel oyunlarını oynadı. Yoğun katılımın gerçekleştiği etkinlikte katılımcılar eğlenceli bir gün geçirdi. Dünya çocuklarının yöresel dans gösterilerinin bitiminde şarkıcı Atiye sahneye çıkarak eğlenceyi kaldığı yerden devam ettirdi.
Böyle anlamlı bir günde çocuklarla bir arada olmaktan, onlar için şarkı söylemekten son derece memnun olduğunu belirten şarkıcı Atiye, “23 Nisan dolayısıyla ekibimle birlikte konser için çocuklarla bir araya geldik. Şişli Belediyesi bir etkinlik, çok mutluyuz. Konserin biran önce başlamasını istiyoruz. Konsere gelen çocuklarla ve yetişkinlerle çok eğleneceğiz” dedi.
‘3 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği çok özel ve çok güzel bir bayram olduğunu belirten Atiye, “23 Nisan bana küçüklüğümü hatırlatıyor. Bugün de instagram’da çocukluk fotoğraflarımı paylaştım” diye konuştu.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Türkiye’de ilk kutlanan çocuk bayramı olduğunu belirten Şişli Atatürk Ortaokulu Müdür Yardımcısı Faruk Yağmur, “Gerçekten Atatürk’ün dünya çocuklarını birleştiren bir bayram. Ve bugün Şişli İlçemizin ve Şişli Belediyemizin düzenlemiş olduğu bu organizasyon tüm dünya çocuklarının kardeşliğini ve çocukları buluşturan bir etkinlik olarak biz bu programı çok olumlu görüyoruz. Umarım bu dostluk kardeşlik duyguları daha da somutlaşır, ilerler ve dünya çocuklarını barış kardeşlik duyguları içerisinde sürdürürler” diye konuştu.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını bizlere armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’e minnet duyduğunu belirten minik Enes Umut Akpınar, “23 Nisan çocuklara özel bir bayram. Bize Macaristan’dan öğrenci arkadaşlar geldi. Onlarla kaynaştık, onlarla eğlendik. Onlar bize Macarca öğretti biz onlara Türkçe öğrettik” dedi.