Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, yaptığı Meclis konuşmasında ‘2014 Yılı Faaliyet Raporu’ ile 1 yılı tamamladığı görevinde yaptığı çalışmaları açıkladı. Rapor, Belediye Meclis Üyeleri tarafından kabul edildi.
Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün görevinin ilk yılı olan 2014’te gerçekleştirdiği çalışmaları içeren Faaliyet Raporu ile ilgili Şişli Belediyesi Meclis oylaması yapıldı. Oylama öncesi Hayri İnönü, Belediye Meclis Üyeleri’ne ve yurttaşlara, belediyenin bir yıl içerisinde gerçekleştirdiği çalışmaları özetleyen bir konuşma yaptı.
Hayri İnönü, 2014 yılı boyunca tüm müdürlüklerin ve idari birimlerin büyük bir emek ve özveri ile çalıştıklarını vurgulayarak, Fen İşleri, Temizlik İşleri ve faaliyetlerine bu yıl başlayan Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün çalışmaları hakkında bilgi verdi. Kültür ve sanat alanında oldukça verimli bir yılı geride bıraktıklarını belirten İnönü, “Şimdi önümüzde 23 Nisan etkinliklerimiz var. 20’sinde başlayan ve 25’ine dek süren kapsamlı bir programın hazırlığı içindeyiz. Yurtdışından birçok öğrencimizi misafir edeceğimiz bu etkinliklerimizde konser ve yürüyüş de olacak. Ayrıca yıl içerisinde tüm çalışmalarımıza özenle devam edeceğiz” dedi.
İNÖNÜ, YERİNDE DÖNÜŞÜMÜN MÜJDESİNİ VERDİ
Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, konuşmasının ilerleyen bölümlerinde önümüzdeki günlerde yapılması planlanan “yerinde dönüşüm” projelerinin müjdesini verdi. İnönü, konu ile ilgili olarak, “Bizlerden mahallelerindeki sorunların acilen çözülmesini bekleyen yurttaşlarımız var. Kentsel dönüşüm konusunda yoğun bir mevzuat bulunmakta ve yurttaşlarımız yeterli bilgiye ve donanıma sahip değil. Bu konuda oldukça haklılar. Bir yaşam boyu birikimleriyle elde ettikleri oturma ve ticaret alanlarının sağlıklı bir dönüşümle korunması ve gelecek yıllara aktarılabilmesi bizlerin de temel sorumlulukları arasında gelmektedir” açıklamasında bulundu.
Şişli Belediyesi 2014 Yılı Faaliyet Raporu üyelerin oy çokluğunun oluru ile Meclis tarafından kabul edildi.