Mimar Sinan Kent Ormanı, bu yıl izci olmak isteyenlere kapılarını açtı. Sultangazi Belediyesinin düzenlediği izci kampında 10-15 yaş grubunda öğrencilere ücretsiz eğitim verilecek. 125 kişilik gruplar halinde verilecek eğitimlerde bin öğrenci izciliğe ilk adımı atacak.
Sultangazili öğrenciler bu yıl iki heyecanı birlikte yaşıyor. 12 Haziran’da karnelerini alacak olan öğrenciler yaz tatiline girme sevincini yaşarken, sabırsızlıkla bekledikleri izci kampı öğrencilere kapılarını açtı.
Sultangazi Belediyesi hizmet binasında düzenlenen törenle ilk öğrenci grubunu izci kampına uğurladı. Sultangazi Belediyesinin Mimar Sinan kent ormanında düzenlediği izci kampında 10-15 yaş grubundaki öğrencilere ücretsiz eğitim verilecek. 125 kişilik gruplar halinde verilecek eğitimle bin öğrenci izciliğe ilk adımlarını atacak. 8 dönem olarak yapılacak izci kampında beşer gün eğitim verilecek. Sultangazi Belediyesi izci kampı, okullar açılıncaya kadar devam edecek.
Öğrencilere doğal hayatta yaşam koşullarının sağlanacağı kampta, okçuluk, dağ bisikleti, ip düzenekleri, oryanting, paintball, canlı langırt, bilyeli araba, tırmanma duvarı, kasa yığmaca, hike, tahta bacak, trekking, mayın tarlası ve hazine avı gibi oyun ve sportif eğitimler verilecek.