Sultangazi Belediyesi, İlçe Müftülüğü işbirliğinde Kutlu Doğum programı düzenledi. Peygamber Efendimizin (S.A.V.) doğumunun 1444’üncü yıldönümünde düzenlenen programda birlik ve beraberlik mesajları verildi.
Sultangazi Belediyesi, İlçe Müftülüğü işbirliğinde Peygamber Efendimizin (S.A.V.) doğum yıldönümünü kutlu doğum programıyla andı. Sultangazi Nikah Salonları’nda düzenlenen programa Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz, İlçe Müftüsü Yusuf Sarıkaya, Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Ali Başkaya, İlçe Sağlık Müdürü Emrah Eray ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Programda konuşan İlçe Müftüsü Sarıkaya, Kutlu Doğum Haftası’nın konusunun birlikte yaşama ahlakı seçildiğini söyledi. Türk milletinin geçmiş çağlardan bugüne birlikte yaşama inancını koruduğunu belirterek, “Milletimiz her zaman diğer toplumlara bir arada yaşama kültürüyle örnek olmuştur. Sömürgeleştirdiği yerlerde açlık, kıtlık ve fakirlik bırakan batının bize söyleyebileceği bir sözü yoktur” dedi.
Birbirimize ve inancımıza daha sıkı bağlanmamız gerektiğini kaydeden Sarıkaya, “İslam dünyasında yaşanan gelişmelerden dolayı birbirimize daha sıkı bağlanmamız gerekiyor. Peygamber Efendimizin gösterdiği doğruluk yolunda ilerlemeliyiz” dedi.
Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz da konuşmasında Peygamber Efendimizin insanlığa yol göstermek için önder olduğunu söyledi. Hz.Peygamber’in adalet ve doğruluk timsali olduğunu vurgulayan Uslanmaz, şunları söyledi: “Hiç kimseyi zorlamamış, kimsenin hakkını yememiş, herkese adalet ve sevgiyi öğretmiş; canına kast edenleri dahi affetmiştir. Her zaman sevgiyi, hoşgörüyü, insana iyi davranmayı, ölçüde doğru olmayı ve adaleti emretmiştir. Toplumsal sorunlarımızı çözmek istiyorsak çok çalışmalı ve Peygamberimizin yolundan ayrılmamalıyız.”
Programda Haseki Eğitim Merkezi Emekli Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mehmet Savaş, Peygamber Efendimizin hayatı ile örnekler vererek onun yolundan gitmek gerektiğini söyledi. Allah’ın insanı sayısız nimetlerle donattığını kaydeden Savaş, “İnsanın kendisine sunulan nimetleri saymaya ömrü yetmez. Akıllı insan Allah’a bu nimetler için şükreden ve özellikle Peygamberimizin yoluna ram olmuş insandır” dedi.
Program sonunda şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüller verildi.