Sultangazi Belediye Meclisi, Nisan ayı olağan meclisinde 2014 yılı faaliyet raporu kabul edildi. Sultangazi Belediyesi’nin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, “Altyapı kuruluşlarıyla birlikte gerçekleştirdiğimiz proje neticesinde Sultangazi’de sadece sorunlar çözüme kavuşturulmaya başlanmadı aynı zamanda ilçede büyük bir değişimi başlattık” dedi.
Sultangazi Belediye Meclisi, Nisan ayı olağan toplantısı Meclis Başkanı Av. Hacı Orhan başkanlığında toplandı. Toplantıda 2014 yılı faaliyet raporu meclisin gündemine taşındı. Meclis’te bir konuşma yapan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, alt yapıdan üst yapıya, eğitimden sağlığa kadar birçok alanda yatırım yapıldığını söyledi.
“EĞİTİM ÖNCELİĞİMİZ”
Başkan Altunay, eğitime yönelik çalışmalar hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Sultangazi Belediyesi olarak eğitime desteği sürdürdüklerini belirten Altunay, şöyle konuştu: "İlçemize 28 yeni okul binası kazandırdık. Öte yandan iki meslek yüksekokulunu Sultangazi’ye getirebilmek için çalışmalara başladık. Eğitim kurumlarımızın ihtiyacı olan 10’a yakın konferans salonu yaptık. Bu yıl 13 okulumuza yeni konferans salonu yapmayı hedefliyoruz. Okullarımızın boya- badana ihtiyaçları, okul bahçelerine çocuk oyun alanlarının oluşturulması, öğrencilerimize ücretsiz defter dağıtımından sosyal etkinliklere kadar birçok alanda desteklerimiz devam ediyor.”
“SULTANGAZİ SAĞLIK MERKEZİ HALİNE GELECEK"
Yapılan yatırımla Sultangazi’nin bir sağlık merkezi haline geleceğine dikkat çeken Başkan Altunay, “600 yataklı devlet hastanesi, İlçe Sağlık Merkezi, Ağız ve Dış Sağlığı Hastanesi yapımı çalışmaları devam ediyor. Bunlara ilaveten 12 olan Aile Sağlığı Merkezi sayısını 27’ye ulaştırdık” dedi.
YENİ MAHALLE HİZMET TESİSLERİ
Çevre düzenlemeleri ve yeşil alan konusunda da yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Altunay, 6 yılda Sultangazi’ye 146 yeni park yapıldığını ifade etti. 2014 yılında 12 yeni park yapıldığını ve 16 parkın revize edildiğini belirten Altunay, şunları söyledi:
“Mahallelerin fiziki mekan ihtiyaçlarını karşılayan ve pazar kültürüne yeni bir vizyon getiren ‘mahalle hizmet tesisleri’ ile bir çok hizmeti halkımızın ayağına getirdik. Sultançiftliği, 50. Yıl ve İsmetpaşa mahallelerinde sokak pazarlarını sorunsuz bir şekilde bu tesislere taşıdık. Uğur Mumcu, Esentepe, Cebeci ve Gazi mahallelerinde hayata geçirmeyi hedeflediğimiz mahalle hizmet tesislerinin projelerini tamamlandık. Cumhuriyet ve Malkoçoğlu mahallelerinde yapmayı düşündüğümüz mahalle hizmet tesislerinin arsa sorunlarını tamamlamak üzereyiz.”
Hükümet Konağı’nın önümüzdeki günlerde açılacağı müjdesini veren Altunay, ilçe emniyet müdürlüğünden vergi dairesine kadar birçok kurumun burada hizmet vereceğini söyledi.
Başkan Altunay konuşmasının son bölümünde sosyal projeler hakkında bilgi vererek sözlerini şöyle sürdürdü: “Elden Ele Yardım Merkezi ve aş evlerimizle ihtiyaç sahibi halkımıza ulaşıyoruz. Biz genciyle yaşlısıyla engellisiyle bir bütünüz; insanları gözetmek köklerimizden gelen bir olgu. Yaşlılarımız için Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezi hizmet vermeye başladı. Yunus Emre mahallesindeki kültür merkezi engelliler için Engelliler Sarayı olacak.”
Sultangazi Belediyesi’nin diğer faaliyetleri hakkında da ayrıntılı bilgi veren Başkan Altunay, muhalefet partilerinin sorularını da cevaplandırdı. 2014 yılı faaliyet raporu, oy çokluğuyla kabul edildi.