Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 1950’li yıllarda Tepecik meydanında yer alan ancak sonraki yıllarda yıkılan tarihi havuzun yeniden yapılacağını açıkladı.
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, inşaatı tamamlanan Büyükçekmece Tepecik Saray Camii’ni ziyaret etti. Akgün, Tepecik meydanındaki tarihi havuzun yeniden yaşatılacağının da müjdesini verdi.
HAVUZ ESKİ FOTOĞRAFLARLA TESPİT EDİLDİ
Tepecik köy meydanında vatandaşlarla sohbet eden Başkan Akgün, 1950’li yıllarda Tepecik’in eski adı olan ’Playa Meydanı’ndaki tarihi havuzun yeniden yaşatılması için çalışmalara başlandığını açıkladı. Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "1950’li yıllarda Tepecik meydanında böyle bir havuz olduğunu öğrendik. Yunanistan’a göç etmek zorunda kalan Rum vatandaşların kurmuş olduğu Mübadele Dernekleri’nin özel arşivlerinde yer alan fotoğraflarda bu havuzun yerini tespit edebildik. Zengin bir tarihi geçmişe sahip olan Tepecik’in meydanındaki havuz yeniden aynı şekliyle inşa edilerek yaşatılacak" ifadelerini kullandı.
CAMİ MİMARİSİ İLE UYUMLU YAPILACAK
Tarihi havuzun, Büyükçekmece Tepecik Saray Cami’nin mimarisi ile uyumlu yapılacağını belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ’’Tepecikte, Rumların yaşadığı dönemde var olan ve zamanla yıkılıp yok olan tarihi havuzu yeniden aynı yerine yaparak, tarihi yaşatacağız. Büyükçekmece ilçesinde toplam 9 adet mermer havuzumuz var. Artık Tepecik mahallesinde de bir havuzumuz olacak’’ şeklinde konuştu.