Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği Merkezi (TOGEMDER) tarafından başlatılan ‘Temizlik Sınıf, Sağlıklı Gelecek Projesi’nin konferansı Üsküdar’da gerçekleştirildi.
TOGEMDER tarafından başlatılan ‘Temizlik Sınıf, Sağlıklı Gelecek Projesi’nin konferansı Üsküdar Gençlik Merkezi’nde düzenlenen programla yapıldı. Konferansa, TOGEMDER Başkanı Saadet Gülbaran, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ve Üsküdar Belediyesi Başkan Yardımcısı Zeki Bıyık’ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Okullarda hijyen koşullarının sağlanması ve eğitimin temiz sınıflarda yapılması amacıyla başlatılan projenin 9 ay sürmesi amaçlanıyor. Projede İstanbul ve Siirt İl Milli Eğitim Müdürlerinin de katılımıyla illerde 1’er adet örnek sınıfta oluşturuldu. Konferansa katılan Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Soysal tarafından çocuk hastalıkları ve enfeksiyonlar hakkında bilgiler de verildi.
Projeyi 9 aydır sürdürdüklerini ifade eden TOGEMDER Başkanı Saadet Gülbaran, “Okul öncesi eğitim ile eğitimlerine başlayan çocuklarımız üst solunum ve alt solunum yolları enfeksiyonları oluyor. Bu durumdan çocuklarımızı kurtarmak için hijyeni temizliğe önem veriyor. Projemizin geleneği olarak bu çalışmalarımızı da 9 aydır sürdürüyoruz. Okullarımızda ve proje sınıflarımızda yüzde 50 sonuca ulaştığımızı söylemek istiyorum. Çocuklarımızı hastalıklarımızdan uzaklaştırmanın okul ve öğrenci sayısını arttırmak kadar önemli olduğuna inanıyoruz. Çalışmalar içerisinde örnek sınıflarımızı tespit ettik. Orada temizlik ve hijyene önem vererek, Avrupa projesi olan kurallarımızı ve koruma ile oyuncak ve kitapları eşyaları koruma amaçlı kullandığımız temizlik ürünleri kullandık. Bu kullandığımız temizlik ürünleri sonucu ise mikrop etkisinin azaldığını tespit ettik” dedi.