Tuzla Belediyesi’nin 2014 yılı faaliyet raporu, Tuzla Belediye Meclisi tarafından kabul edildi.
Tuzla Belediyesi’nin 2014 yılı faaliyet raporu, Belediye Meclisi’nin nisan ayı toplantısının 3. birleşiminde görüşüldü. Meclis Başkan Vekili Ahmet Çabuk’un başkanlığında yapılan toplantıda belediyenin 2014 yılı faaliyet raporu Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı tarafından slayt eşliğinde sunuldu. Tuzla Belediyesi’nin stratejik amaçları doğrultusunda gerçekleştirilen hizmetleri anlatan Başkan Yazıcı, “Jeopolitik konumu gereği İstanbul’un en ucunda olmasına rağmen hiçbir şeyin eksikliğini hissettirmeden Tuzla’da yaşayan herkese dolu dolu bir hizmet zinciri oluşturduk. Tuzla’da sosyal belediyecilik anlayışını yerleştirmeyi ve bu anlayışla yaşam kalitesi yüksek bir kent oluşturma düşüncesini ortaya koyduk. Yüksek hayat kalitesiyle lider bir belediye olma yolunda ilerliyoruz. Kurumsal, sosyal, kentsel gelişim çalışmaları olmak üzere 3 ana stratejik amaç belirledik ve hizmetlerimizi bu üç ana amaç çerçevesinde yerine getirdik” dedi.
BÜTÇENİN YARISI YATIRIMA
Bütçenin yüzde 99,4 oranında gerçekleştiğini, gelirlerin bir önceki yıla göre yüzde 13 arttığını belirten Başkan Yazıcı, “Kamunun hiçbir hizmetini kendi bütçemizin dışında görmedik. Vatandaşımız hangi kamusal hizmeti alırsa alsın bizim kaynağımızı asla esirgemedik. 2009 yılına göre bütçemizi 4 kat arttırdık. Bütçemizin yüzde 21’ini fen işleri, park bahçeler ve temizlik gibi yatırımlara ayırdık. Sosyal ve kültürel belediyecilik, insanın yaşam kalitesini arttıran yatırımları da eklediğimizde bütçemizin yüzde 50’sini biz yatırımlara ayırıyoruz” dedi.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, vatandaş odaklı hizmet anlayışında ‘Kolay ulaşılır bir belediye’ ve ‘Hizmet sunumunda kurumsal bir yapı’ bileşenlerini göz önünde bulundurduklarını söyledi.
TUZLA ŞELALE EĞİTİM PARKI
Tuzla Belediyesi’nin vizyon projelerini tek tek anlatan Başkan Yazıcı, Şelale Park ve Tuzla Marina yatırımlarını detaylı bir şekilde değindi. Başkan Yazıcı, Şelale Park’ın isminin Şelale Eğitim Parkı şeklinde değiştirileceğini söyledi. Parktaki son çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Yazıcı, yenilikler içeren çalışmaları şu şekilde aktardı:
“Araba Müzesi’nin yerini Bilim ve Teknoloji Müzesi olarak değiştiriyoruz. Şelale Park’ta lunapark ve trafik eğitim köyü oluşturuyoruz. Planeteryum 2 aya kadar hizmete girmiş olacak. Gündüz güneşe, gece yıldızlara bakılacak rasathanesiyle bilimsel ve teknolojik bir birim olacak. Seçim vaadimiz olan Corpus (İnsan Vücudunu Görerek Tanıma) projesini de parktaki iki dükkanı birleştirerek dijital ortamda gerçekleştireceğiz. 1 dükkanı dünyadaki ve ülkemizdeki depremlerin simülasyonuyla deprem evi şeklinde düzenliyoruz. Parkta üç boyutlu görüntülerle 4 noktada dijital bir hayvanat bahçesi ile Nuh’un gemisini oluşturuyoruz. Şelale için kaplanan alana da güneş panelleri koyarak bütün Şelale Park’ın enerji ihtiyacını karşılayan çalışmamızı da gerçekleştiriyoruz. Parka 7 metrelik 100 adet palmiye, 400 yıllık bir zeytin ağacı da dikildi.”
ŞELALE EĞİTİM PARKI’NDA 3 YENİ MERKEZ KURULUYOR
Şelale Park’ın kültürel bir merkez olma yolunda da ilerlediğini belirten Başkan Yazıcı, “Şelale Park’taki 21 dükkânda düzenleme çalışması yapıyoruz. Bu dükkanları derneklere birer irtibat bürosu şeklinde vereceğiz. Ortak çalışma alanı için 300 kişilik bir konferans salonu, dükkanların üst katında da derneklerin kültürel zenginliklerini sergileyecekleri mekanları da kendilerine vererek bir kültür sokağı oluşturuyoruz. Burası derneklerimizin gelenekleri, görenekleri ve kültürel değerlerinin sergileneceği bir eğitim alanına dönüşecek. Şelale Park’ta 4 dükkanı Kadın Koordinasyon Merkezi şeklinde organize ettik, dükkanların köşesindeki yeri de el emeği ürünlerini satacakları yer olarak planladık.
Ortak akıl merkezine de Şelale Park’ta bir mekan oluşturduk” diye konuştu.
“TUZLA’NIN ÇEHRESİNİ, ULAŞIMINI, İMKANLARINI DEĞİŞTİRİYORUZ”
Marina projesinin kamuoyu ile ilk paylaşımında "Yapamazsınız, edemezsiniz" inşaat başladığında ise "15 yılda bitirilemez" denildiğini hatırlatan Başkan Yazıcı, “Üzerinde çok konuşulan Marina projemizin açılışını inşallah mayıs ayında gerçekleştireceğiz. Tuzla Marina, Tuzla Belediyesi’nin ölçeğinin ötesinde bir projedir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin tanıtımına giren ender projelerden birisidir. Tuzla’da kabuk değiştirecek, geleceğe damga vuracak, ekonomiden sosyal ve kültürel hayata her yönden Tuzla’ya adım attıracak bir proje. Bu proje bizim vizyonumuzu, geleceğe bakışımızı gösteren bir projedir. Tuzla Belediyesi kabuğunu aşmıştır. Bundan sonra daha büyük projelere de inşallah birlikte imza atacağız. Marina içinde kurulacak bir iskele ile Turyol tarafından Yalova, Kadıköy, Kartal ve Marmara’nın diğer yerlerine deniz seferleri olacak. 350 milyon dolarlık bir yatırımla Tuzla’nın çehresini, ulaşımını, imkânlarını değiştiriyoruz” şeklinde konuştu.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın ardından, gruplar adına görüşmelere geçildi. AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Kinsiz ve CHP Grup Başkan Vekili Naci Aydın siyasi parti grupları adına değerlendirmelerde bulundu. CHP’li Önder Polatoğlu da faaliyet raporunu değerlendiren isimler arasında yer aldı.
Tuzla Belediyesi’nin 2014 yılı faaliyet raporu 9 ret oyuna karşılık 20 oyla kabul edildi.