Tuzla Belediyesi ve Tuzla Kaymakamlığı işbirliği düzenlenen törenle Tuzla’da kurulan Bereket Ormanları’na ilk fidanlar dikildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde hayata geçirilen proje kapsamında Tuzla’da kurulan Bereket Ormanları’na ilk fidan dikimi gerçekleştirildi. Fidan dikim törenine Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır ve Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Törende Başkan Yazıcı ve Kaymakam Çalışır birlikte bir fidan dikimi gerçekleştirdi. Fidan dikimi törenine katılan ilkokul öğrencileri de yeni bir ağaç dikmenin mutluluğunu yaşadı.
Ağaç dikimi konusunda hassasiyet gösterdiklerini ifade eden Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, “Biz zaten 1 yıl boyunca da bunu yapmaya çalışıyorduk ama sayın cumhurbaşkanımızın eşinin başlatmış olduğu bir kampanya ile kaymakamlığımızın valiliğimizin bu çalışmalarına bizde yerel yönetim olarak destek veriyoruz. Tuzla’mızın her yerinde biz zaten vatandaşlarımızla sivil toplum kuruluşlarımız ile işbirliği ile özel ormanlar güzel fidanlıklar oluşturmaya çalışıyoruz. Bundan sonra da devam edeceğiz. Ben emeği geçen herkese sayın kaymakamımızın şahsında teşekkür ediyorum. Bundan sonra da inşallah bu ağaçlarımızın sayılarını arttıracağız. Tuzla’mızda biz ağaç dikmek istiyoruz diyen herkesle işbirliği yapmak için hazır olduğumuzu da duyuruyorum” dedi.
“TUZLA AĞAÇ KONUSUNDA BAŞARILI”
Tuzla’da ağaç dikim faaliyetlerinin genel olarak devam ettiğini belirten Tuzla Kaymakamı Çalışır, “Bizim ağaç dikim çalışmalarımız devam ediyor. Bunlara bir yenisini eklemiş olduk. Aslında bu hanım kardeşlerimizin bir faaliyeti yani bu işin başında da sayın cumhurbaşkanımızın değerleri eşleri var biz aslında onların başlattığı projeye destek amacıyla buradayız. Başkanımın da dediği gibi ağaç konusunda Tuzla zaten başarılı bir çalışma var ama bir şeylere vesile kılaraktan bunun sayısını artırmaya çalışıyorum. Bu da o çalışmalardan birisidir” şeklinde konuştu.