Türk Standartları Enstitüsü (TSE) denetimcileri Ümraniye Belediyesi’nin 2’inci yılını doldurduğu hizmet binasında denetim başlattı. Yapılan denetimlerler ile belediye binası içerisindeki elektromanyetik radyasyon seviyesi kontrol edilerek rapor haline getirilecek.
Sakarya Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Elektromanyetik Alanlar ve Mikrodalga Tekniği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Osman Çerezci ve beraberindeki heyet Türk Standartları Enstitüsü’nün ‘Yapı Belgelendirme Faaliyetleri’ çerçevesinde Ümraniye Belediyesi hizmet binasındaki elektromanyetik radyasyon seviyesini ölçmek için inceleme başlattı. İnceleme sonrası inceleme sonucu değerler olumlu sonuçlandığında Türk Standartları Enstitüsü (TSE)tarafından Ümraniye Belediyesi hizmet binasına güvenli yeşil bina kapsamında belgesini almış olacak.
“İLK GÜN Kİ ÇALIŞMALAR OLUMLU GEÇTİ”
3 gün sürecek incelemeler sonucu raporlama yapacak olan Heyet Başkanı Prof. Dr. Osman Çerezci, “Ümraniye Belediyesi yeni hizmet binasında binanın elektromanyetik kirlilik ortamını ölçmeye çalışıyoruz. Bu ölçümlerin yapılmasının sebebi Türk Standartları Enstitüsü binaların binalara sağlıklı ve güvenli olması açısından bir bilge takdim ediyor. Bu belgelerin oluşması için bu ölçümlerin yapılması gerekiyor. Bizde 3 gün sürecek bir çalışma programıyla Ümraniye Belediyesi’nin hizmet binasında elektromanyetik radyasyon seviyelerini ölçüyoruz. Bu çalışmanın birinci gününü tamamlamak üzereyiz. Bu ilk gün ki çalışmanın olumlu geçtiğini söylemek isterim. Yani çalışan personelin, halkın bu bina içerisindeki durduğu yerlerde elektromanyetik radyasyon seviyesinin güvenilir seviyelerde olduğunu yani bir birimin alt seviyelerinde olduğunu görüyoruz. Bu nedenle eğer bu şekilde ölçümler devam ederse Türk Standartları Enstitüsü (TSE) zannedersem güvenli yeşil bina kapsamında belgesini olumlu yönde verebileceğini düşünüyorum” diye konuştu.