Ümraniye Belediyesi’nin öncülüğünde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Ümraniye Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği “Akıl Oyunları Festivali” ödül töreni büyük katılım ve coşku içerisinde Atakent Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Gelişen teknoloji ile birlikte hayatın bir parçası olan televizyon, internet ve bilgisayar oyunları bilinçli kullanılmadığı takdirde çocuklar üzerinde büyük riskler teşkil edebiliyor. Yerel yönetimlerde hizmetlerinin yanında, sosyal belediyecilik alanında da birbirinden başarılı çalışmalara imza atan Ümraniye Belediyesi, düzenlediği “ Akıl Oyunları Festivali” ile aileleri, gençleri ve çocukları buluşturmaya devam ediyor. Çocukların zihinsel gelişimini desteklemek, kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, hızlı ve doğru karar verme becerilerini geliştirmek amacıyla Atakent Kültür Merkezi’de düzenlenen Akıl Oyunları Festivali’ne 21 ortaokuldan 272 öğrenci katıldı. Festival de Zahide Zehra Garing Ortaokulu Halk Oyunları ekibi sahne aldı. Ardından Emrullah Turanlı Ortaokulu Öğrencileri’nin sergiledikleri “Zekâ Küpü” gösterisi salondan büyük alkış toplarken, akıl oyunları ile ilk kez karşılaşan anne ve babaların heyecanı festivale renk kattı. Festival kapsamında Hanoi kulesi, Reversi, Abalone, Katamino, Hedef 4, Mangala, Tangram, T Puzzle, Sudoku, Dama ve Taş Oyunu (9 taş) gibi 11 dalda yarışmalar yapıldı.
Akıl Oyunları Festivaline; Ümraniye Kaymakamı Mustafa Çek, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, AK Parti İstanbul Milletvekili ve 1.Bölge Milletvekili Adayı Osman Boyraz, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu ve yönetimi, AK Parti 1. Bölge Milletvekili Adayı Av. Rabia İlhan, Türkiye Dama Federasyon Başkan Yardımcısı Osman Pıtır, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, Ümraniye Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Muhammed Kılıç, AK Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Tosun, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcısı Salim Çetinkaya, birim müdürleri, meclis üyeleri, muhtarlar, okul Müdürleri, öğretmenler, veliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen yaptığı konuşmasında, “Bu çocuklarımızın hepsi ülkemizin geleceğidir. Hepimizin kaygısı, endişesi bu çocuklara yatırım yapmak! Akıl Oyunları dersini yaklaşık 4.000 den fazla öğrencimiz tercih etmiş. Ümraniye Belediye Başkanımız ile Ümraniye’nin gençlerine nasıl yardımcı olabiliriz diye bir protokol imzaladık. Öğretmenlerimizi bu oyunlar hakkında bilgilendirdik. Çünkü biz bu Akıl Oyunları’nı yayma konusunda kararlıyız. Geleceğimize yatırım yapan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
“ÜMRANİYE’NİN DAHİ ÇOCUKLARINI KEŞFETMEYE ÇALIŞIYORUZ”
Bu memleketin en değerli cevherlerinin çocuklar olduğunu dile getiren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Yıllarca bu memleketin zeki çocukları, iyi eğitim almış çocukları ya da iyi eğitim alması gereken çocukları yurt dışına gitmek zorunda bıraktılar ve birçoğu da dönmedi. Devletimiz ve hükümetimiz bu çocuklara nasıl istihdam imkanı bulabiliriz? Bu çocuklara nasıl en iyi şekilde eğitim verebiliriz? Bunun mücadelesini veriyoruz” dedi.
Ümraniye’nin Dahi Çocuklarını keşfetmeye çalıştıklarını belirten Başkan Hasan Can, “İstanbul Kalkınma Ajansı ile birlikte, İstanbul Üniversitesi’nin ve TÜZDEV’in dâhil olduğu bir proje ile Ümraniye’nin ilkokullarında okuyan çocuklara zekâ testi yaptık. Dahi çocukları tespit ederek, önce ailelerini, sonra çocukları eğitecek olan öğretmenleri eğittik. Sonra da o çocuklara ders programları düzenleyerek çocukların zekâ gelişimine katkıda bulunduk. Çünkü dahi çocuklarımızın kaybolmasını engellemeye çalışıyoruz. İnşallah, vatana, millete hayırlı evlatlar olarak yetişirler” dedi. Yaklaşan yaz tatilini de hatırlatan Başkan Hasan Can, her sene düzenlenen yaz okulları ve yaz spor okulları sayesinde çocukların hem eğlenip, hem de tatil yaptığını belirtti. Bu sene ek olarak, çocukların 1 hafta boyunca izcilik kampına da gönderileceğinin müjdesini de veren Başkan Hasan Can, “İzcilik hayatını yaşamak isteyen çocuklarımız için, izcilik federasyonumuz ve Ümraniye Belediye’miz ile birlikte tertiplediğimiz bu programa katılımlarınızı bekliyoruz” dedi.
Festival sonrası Başkan Hasan Can, yarışmalarda dereceye giren çocuklara ödüllerini takdim etti.