Ümraniye Belediyesi’nin himayesinde, Bayburt İli ve İlçeleri Kalkındırma Derneği katkılarıyla düzenlenen Bayburt buluşması Ümraniye Hekimbaşı Sosyal Tesisleri’nde coşkulu bir katılım ile gerçekleştirildi.
Ümraniye Belediyesi ile Bayburt İli ve İlçeleri Kalkındırma Derneği’nin katkılarıyla düzenlenen Bayburt buluşması renkli görüntülere sahne oldu. Ümraniye Hekimbaşı Sosyal Tesisi’nde düzenlenen etkinlikte hemşehriler yöresel yemekleri tatmanın yanı sıra yöre sanatçısının söylediği türkülere eşlik ederek, halk oyunları gösterisi ile de doyasıya eğlendi. Bayburt’u Ümraniye’ye taşıyan etkinliğe; Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, AK Parti Ümraniye ilçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu, İlçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk, AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Alim Erdemir, AK Parti Ümraniye SKM Başkanı Serkan İnanoğlu, AK Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Tosun, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları Maliki Ejder Batur, Mustafa Küçükkapdan, Bayburt İli ve İlçeleri Kalkındırma Derneği Başkanı Halis Sarıdoğan, birim müdürleri, dernek yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program Kur-an’ı Kerim Tilaveti ile başladı.
Düzenlenen program sayesinde birlik ve beraberliğin pekiştiğini dile getiren Bayburt İli ve İlçeleri Kalkındırma Derneği Başkanı Halis Sarıdoğan, “Bize her zaman maddi ve manevi destek olan, bugünde katkılarını bizden esirgemeyen Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’a şükranlarımızı sunuyoruz. Hepinizin bildiği gibi Belediye Başkanımız Bayburt Şair Zihni İmanet Tepesi’ne kalıcı bir eser yaptırdı. İnşallah Başkanımızın bize vereceği talimat ile bu açılış törenini de gerçekleştireceğiz” dedi.
AK Parti İstanbul 1’inci Bölge Milletvekili Adayı Alim Erdemir yaptığı konuşmada, “AK Parti dönemi boyunca Bayburt’a birçok hizmet yapıldı. Herkes artık refah içerisinde yaşıyor. Her ilimizde olan üniversiteler sayesinde gençlerimiz daha rahat okuyor. Bu vesileyle böylesine güzel bir gecede bizi bir araya getiren başta Belediye Başkanı Hasan Can olmak üzere, Bayburt Dernek Başkanı’na ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.
Bayburt İlinin dünü ve bugünü itibariyle kıyaslanabilecek en iyi örneklerden birisi olduğunu belirten AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu, “Geçmişte Türkiye ekonomik anlamda 30 milyar dolar ihracatı ile dünyada geri kalmış ülkeler arasındaydı. Ancak bugün Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte öyle bir kalkındı ki, kendi ayakları üzerinde durabilen ve ekonomisi çok üst düzeylere çıkan bir ülke haline geldi. Son olarak böyle bir gecenin tertiplenmesinde emeği geçen başta Belediye Başkanımız Hasan Can olmak üzere emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” dedi.
“ANAYASA İLE YAPTIĞIMIZ İŞLERİN ALTINA KALICI BİR İMZA ATMAK İSTİYORUZ”
Türkiye’nin son 13 yılda geldiği mesafenin 80 yılda gelinen mesafenin tam 4 katı olduğunu sözlerine ekleyen Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “ Türkiye’de yapılan okullar, yollar, havaalanları, camiler ve aklınıza daha ne geliyorsa hepsi bu 13 yıllık süre içerisinde yapıldı” dedi.
7 Haziran seçimlerinin önemine de değinen Başkan Hasan Can, “ Bizim yapmak istediğimiz şu aslında, Anayasayı değiştirmek istiyoruz. Çünkü bu anayasa ile ne kadar güzel şeyler yaparsanız yapın, yarın sonsuza kadar iktidar olamazsınız. İktidar el değiştirdiği gün bir başka kanun başka bir kararname ile değiştirecek olan şeyler kalıcı şeyler değildir. Biz anayasa ile yaptığımız işlerin altına kalıcı bir imza atmak istiyoruz. Ve 13 yıldan beri yaptığımız hizmetleri çözülmesin diye, düğümlemek istiyoruz” dedi.
Bayburt gecesinde bulunmaktan, birlik ve beraberlik içinde böylesine güzel bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Başkan Hasan Can, tüm katılımcılara teşekkür ederek, sözlerini noktaladı.