Ümraniye Belediyesi tarafından Suriyeliler için Ümraniye Meydanı’nda 8 bin kişilik yemek çadırı kuruldu. Tamamen Suriye yemeklerinin yapıldığı çadırda binlerce Suriyeli bir araya gelerek yemek yedi.
Ülkelerindeki iç savaştan kaçan Suriyeli mülteciler için Ümraniye Belediyesi tarafından Ümraniye Meydanı’nda yaklaşık 8 bin kişilik yemek çadırı kuruldu. Suriye yemeklerinin yapıldığı çadırda binlerce Suriyeli bir araya gelerek yemek yedi. Yemek sonrası kendileri için hazırlanan programla da bir arada olmanın coşkusunu yaşayan Suriyeliler için şenlik çadırı kuruldu. Bu çadırda geleneksel oyunlarını oynayan Suriyeliler, Kılıç Dansı yaparak görsel bir şova imza attılar. Ümraniye Belediye Başkanı Hasan da Suriyeli vatandaşların yemeğinden yiyerek, onların sergiledikleri oyunları izledi.
“SURİYE’Yİ ÜMRANİYE’DE GÖRSÜNLER, YAŞASINLAR İSTEDİK”
Suriyelileri Ümraniye’de ağırlamaktan memnun olduklarını belirten Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Bugün Suriyeli kardeşlerimizin günü. Suriyeliler malum Esed zulmünden kaçtılar. Canlarını kurtarmak için çoluk çocuk ellerinde ne varsa, ayaklarında ne varsa sırtlarında ne varsa, yurtlarını, evlerini her şeylerini bıraktılar. Tek canımızı kurtaralım dediler. Yüz binlerce insan Türkiye’ye sığındı. Bunların bir kısmı buralara geldi. Şu an Ümraniye’de 8 binin üzerinde Suriyeli var. Biz bunlara gerekli yardımları yapıyoruz. Çocukları okulsuz, eğitimsiz kalmasın diye kültür merkezlerimizde bazı vakıflarımız onlara eğitim programları düzenledi. Çocuklar okula gidiyor gibi her gün bu kültür merkezlerimizde eğitime gidiyorlar. Eğitimlerinden geri kalmasınlar diye düzenli olarak okul eğitimi alıyorlar. Onlara yemeleri, içmeleri, giymeleri konusunda bir destek vermemiz gerekiyorsa vermeye çalışıyoruz” dedi.
“SURİYELİLER İLE ÜMRANİYELİLER BİR ARADA”
Başkan Hasan Can, Suriyelilerin güzel bir gün geçirmesi için böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirterek, “Bugün de dedik ki Suriyeli kardeşlerimiz, sevinçlerini bizimle paylaşsınlar, kültürlerinizi bizimle paylaşsınlar, biraz neşelensinler istedik. Bir de Suriye’yi burada görsünler istedik. Çadırlarını kurduk. Suriye yemeklerini hazırladılar bize ikram ediyorlar. Hem Suriyeli komşularına hem de vatandaşlarına hem de Ümraniyelilere ikram ediyorlar. Böylece kendi kültürlerini, yemeklerini tanıtıyorlar. Mırrası, Şam tatlısı, mütebbesi ile gerçekten güzel bir Suriye ortamı. Etkinlik çadırımızda da müzik eğlence programı yapacağız. Suriyeli çocuklar bize müziklerini sunacaklar. Bir eğlence, neşe, Ümraniyeliler ile Suriyelileri kaynaştırma ve onlara bir gün sunma amacıyla çadırda buluşacağız. Çocuklarımız için kaydıraklar, şişme oyuncaklar, eğlence yerleri yaptık. Güzel bir gün olsun istedik” diye konuştu.