Bu yıl 4’üncüsü düzenlen Umre Ödüllü Kitap Okuma Yarışması’nda dereceye girenler açıklandı. Binlerce öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen yarışmada 45 öğrenci umreye gitmeye hak kazandı.
Sancaktepe Belediyesi ve Sancaktepe İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (SİMDER) iş birliğiyle düzenlenen ‘4’üncü Umre Ödüllü Kitap Okuma Yarışması’nın sonuçları belli oldu. İstanbul, Adıyaman, Bilecik, Kıbrıs ve Bosna Hersek’ten katılımların olduğu yarışmaya toplam 15 bin kişi katıldı. Ortaokul, lise ve sivil vatandaşların olduğu üç ayrı kategoride gerçekleştirilen sınavlarda, Ahlak Dersleri, İslam İlmi, Hz. Peygamber’in İzinde isimli kitaplardan sorumlu tutulan yarışmacılar dereceye girebilmek için çaba gösterdi.
Kitap okuma yarışmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, gençlere kitap okuma alışkanlığı kazandırılması için çeşitli projeler yürüttüklerini belirtti.
İstanbul’un dışından da yarışmacıların projede yer aldığını kaydeden İsmail Erdem, “Gençlerimizi teşvik edici bir program başlatmıştık. Sancaktepe Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz, İlçe Müftülüğümüz SİMDER ile ortaklaşa düzenlemiş olduğumuz bu program İstanbul’dan ve Türkiye’nin farklı okullarından bu yarışmaya katılan çocuklarımız var. Bir jüri heyeti oluşturuldu bu heyet okunan sınavlar çerçevesinde sınavlar yaptı. Bugün burada dereceye girerek ödlü alanlar açıklanıyor. Çocuklarımızı yürekten kutluyorum çünkü ‘oku’ ifadesi bizler için çok anlamlı. Okumak bilgi sahibi olmak, gelecek istikametinde önemli açılım. Onun için kitap okumak bizim vazgeçilmezimiz. Gençlerimiz de bu kitaplarla dost olmayı onlara teşvik etmiş olduk. Binlerce çocuğumuz bu yarışmaya katıldı kitap okuyup bilgi sahibi oldular. Bundan sonraki süreçlerde de kitap okumayı teşvik etmeye devam edeceğiz“ şeklinde konuştu.
45 KİŞİ UMRE İLE ÖDÜLLENDİRİLDİ
Mustafa Öncel Kültür ve Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen ödül töreninde ayrı kategorilerde dereceye giren toplam 45 kişi umre ile ödüllendirildi. 20 kişinin de Bosna Hersek gezisine gitmeye hak kazandığı yarışma kapsamında 25 kişiye bilgisayar, 25 kişiye bisiklet, 25 kişiye de yarım altın ödülleri verildi.