Fars müzik bilgini Abdülkadir Meragi, ölümünün 580’inci yıldönümünde Küçükçekmece’de düzenlenen konserle anıldı.
İslam dünyasının müzik alanındaki en büyük isimlerinden birisi olan Fars müzik bilgini Abdülkadir Meragi, ölümünün 580’inci yıldönümünde Küçükçekmece’de anıldı. Ünlü keman virtüözü Cihat Aşkın, ud sanatçısı Serhan Aytan ve İncesaz grubundan da tanınan ünlü kemençe sanatçısı Derya Türkan, klasik Türk musikisinin temel taşı Abdülkadir Meragi’yi eserlerini icra ederek, muhteşem bir konserle andı. Konsere Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Kuzugüden de katıldı.
ESERLERİNİ İCRA EDEREK ANDILAR
Küçükçekmece Belediyesi Halkalı Kültür ve Sanat Merkezindeki anma programında Cihat Aşkın, Abdülkadir Meragi’nin Türkiye’de ilk ve tek örnek olarak Küçükçekmece’de anıldığını ifade ederek; hayatı, besteleri, musikisi ve musikiye katkıları ile ilgili bilgiler verdi.
Konserde ünlü sanatçılar, Abdülkadir Meragi’ye ait olduğu kabul edilen günümüze ulaşmış eserlerin pek çoğu şaheser olarak değerlendirilebilecek türden olan “Mahur Kâr, Nihavend-i Kebir Kâr, Rast Kâr-ı Muhteşem, Rast Kâr-ı Haydarname, Segah Kâr-ı Şeş-Âvâz” gibi yüksek sanat değeri taşıyan eserlerini icra etti.