Eyüp Belediyesi’nin gerçekleştirdiği Vuslat Yolculuğu’nun 73’üncü gününde, Eyüp Sultan’da ikamet eden zihinsel ve bedensel engelli gençler ve ailelerinden oluşan 160 kişilik grup, Mevlana şehri Konya’yı ziyaret etti.
Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen “Eyüp Sultan’dan Mevlana’ya Yüksek Hızlı Trenle Vuslat Yolculuğu” projesi kapsamında, bu kez Eyüp Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi ve Şeker Hayat Özel Çocuklar İş Okulu’na kayıtlı özel gençler ile aileleri Mevlana şehri Konya’ya gitti. Yüksek Hızlı Tren’le yaptıkları seyahatin ardından Konya’ya ulaşan özel grup, ilk olarak Şehitlik Müzesi’ni ziyaret etti. Rehberler eşliğinde yapılan gezide, şehir ve tarihi yapılar hakkında bilgi alan katılımcıların Mevlana ve Şems Türbelerini ziyaretleri de yağmurlu havaya rağmen gerçekleştirildi. Ak Yokuş mevkiinde panoramik şehir manzarasına karşı çekilen hatıra fotoğrafının ardından Konya ziyareti sona erdi.
Dönüş yolculuğunda engelli anneleri adına konuşan ve kendisi de 25 yaşında zihinsel engelli bir çocuk sahibi olan Aysel Gürses, çocuklarının engelli olması sebebiyle yıllarca evlerinden çıkamadıklarını ifade ederek, “Bırakın Konya’ya gelmeyi, evlerimizden çıkmak bile bizim için hayaldi. Çocuklarımızla bu kadar uzun yola çıkmayı hiç düşünemezdik. Bugün bu kadar konforlu ve huzurlu bir şekilde maneviyat dolu bu yolculuğu yapabildiğimiz için çok mutluyum. Belediyemizin bizlere sunduğu imkânlar sayesinde hem çocuklarımız hem de biz anneler sosyalleşiyoruz. Başta sayın Başkanımız Remzi Aydın olmak üzere bu gezide emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Bu arada dönüş yolunda kendilerinden geziyle ilgili düşüncelerini resmetmeleri istenilen engelli gençlere kağıt ve boya dağıtıldı. Gezi boyunca keyifli oldukları her hallerinden anlaşılan gençler, çizdikleri semazen, cami, türbe ve yağmur resimleriyle günü özetlediler.