Beylikdüzü’ne tüm ilçelerden ziyaretçi çekecek çevre yatırımı Yaşam Vadisi, akademisyenlerin de incelemesi altında. Beylikdüzü Belediyesi, 1. Etap’ın peyzaj düzenlemelerini geliştirme adına Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mustafa Var’ı ilçede ağırladı. Vadiyi gezen profesör ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, alanda tespitler yaptı.
Beylikdüzü - Yaşam Vadisi 1. Etap çalışmaları hızla devam ediyor. Yakın zamanda tamamlanacak olan 1. Etap, Beylikdüzü halkının yıllardır kavuşamadığı sosyal yaşam parkı özlemini de giderecek. Çalışmaların eksiksiz olması ve her yönünün düşünüldüğü bir hizmetin ortaya çıkması için akademisyen desteği alan Beylikdüzü Belediyesi en son Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mustafa Var ile 1. Etap’ta bir araya geldi.
Beylikdüzü Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ve Prof. Dr. Mustafa Var Yaşam Vadisi 1. Etap’ta incelemelerde bulunarak özellikle peyzaj düzenlemeleriyle ilgili tespitlerde bulundu. Vadiyi daha yaşanılabilir hale getirmek için kafa yoran ekip büyük bir çevre hareketinin başlamış olduğunu vurguladı.
BÜYÜK BİR ŞEHİR PARKI OLACAK
Adnan Kahveci ve Cumhuriyet Mahallesi arasında bulunan Yaşam Vadisi 1. Etap, merak uyandıran bir şehir parkı haline gelecek. Alanda şifalı, aromatik ve zehirli bitkiler, fosil ağaç, kaya ve sukkent bitkiler bahçeleri yer alacak. Sosyal yaşamın da devam edeceği vadide sanat atölyeleri, çim ve seyir terasları, gül bitki tünelleri, şelale ve oturma alanları, emekliler lokali, dinlenme birimleri, su oyunları ve gösteri alanı, bisiklet yolları gibi imkanlar da olacak.