Zeytinburnu Bilgi Evleri Akıl ve Zeka Oyunları Atölyesi’nin üyeleri, gerçekleştirilen turnuva ile yeteneklerini sergiledi.
Zeytinburnu Bilgi Evleri bu yıl ilk kez düzenlediği kültür ve sanat atölyeleri ile geleceğin sosyal, sanatsal ve kültürel bilince sahip bireylerini yetiştiriyor. Gitar, bağlama, keman, drama, zeka oyunları, temel resim, yağlı boya ve halk oyunları atölyeleriyle üyelerinin her alanda gelişimine destek veren bilgi evleri geleceğin aydınlık yarınlarına kapı aralıyor.
Bu kapsamda gerçekleştirilen akıl ve zeka oyunları atölyesinde kendilerini geliştiren bilgi evi üyeleri gerçekleştirilen turnuva ile yeteneklerini sergiledi. Yarışmanın ilk etabında, her bilgi evi, kendi içerisinde gerçekleştirdiği turnuva ile en iyilerini belirledi. Daha sonra bilgi evleri arasında gerçekleştirilen turnuva ile final etabı gerçekleştirildi.
Mangala turnuvasında birinciliği Yeşiltepe Bilgi Evi’nden Halil Yağız kazanırken, ikinci, Veliefendi Bilgi Evi’nden Mehmet Çelik oldu. Kıyasıya bir rekabete sahne olan Abalone turnuvasında ise birinciliği, Sümer Bilgi Evi’nden Esra Hazar kazandı. Yeşiltepe Bilgi Evi’nden Halil Yağız ise ikinci oldu. Son olarak gerçekleştirilen Quixo turnuvasında Sümer Bilgi Evi’nden Muhammed Furkan Aydoğan birinciliği kazanırken Yeşiltepe Bilgi Evi’nden Kevser Durak, ikinci oldu. Bilgi evleri, turnuvada yer alan tüm üyelerine kalemlik hediye ederken, birinci ve ikinci olan üyelerine ise sırt çantası ile birlikte basketbol topu hediye etti.