Zeytinburnu Belediyesi Buz Hokeyi Takımı, 2014-2015 sezonunu birincilikle tamamlayarak Türkiye Süper Lig Şampiyonu oldu.
5 yıl önce “Doğaya Destek Sizden Buz Pateni Biletiniz Bizden” sloganıyla hikayesi başlayan Zeytinburnu Belediyesi Buz Hokeyi Takımı, geri dönüştürülebilir atıkları getiren vatandaşlara buz pistinde kayma fırsatının tanındığı sosyal sorumluk projesinde hayat buldu. Zeytinburnu Belediyesi Başkanı Murat Aydın’ın, “sorunlu çocuklar için buz hokeyi takımı kuralım” fikriyle temelleri atılan takım, bu sene lig boyunca başarılı bir performans sergileyerek, rakiplerini ardında bırakıp şampiyon oldu.
Sezon boyunca pisti, rakiplerine dar eden Zeytinburnu Belediyesi, son maçını ezeli rakibi İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne karşı oynadı. Maça çıkamayan rakibi karşısında hükmen galip sayılan Zeytinburnu Belediyesi, maçı 5-0 kazanarak Türkiye Süper Lig Şampiyonu oldu.
DEPLASMAN TAKIMI ZEYTİNBURNU BELEDİYESİ
Play Off serisine 1-0 avantajla başlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni kendi evinde 6-5 mağlup eden Zeytinburnu Belediyesi, seriyi 1-1’e getirmeyi başardı. Serinin ikinci maçını rakibine karşı deplasmanda oynayan Zeytinburnu Belediyesi, pistte fırtına estirerek rakibini, 8-5 mağlup edip seriyi 2-1’e getirmeyi başardı. Üçüncü maçı kendi evinde oynayan Zeytinburnu Belediyesi, sahaya çıkmayan rakibi karşısında hükmen galip sayılarak, maçı, 5-0 kazanıp Şampiyonluğa uzandı.
“EN BÜYÜK TEŞEKKÜR ZEYTİNBURNU HALKINA”
Kulüp Başkanı Halit Albayrak, sezon boyunca şampiyon olmak için takım ve yönetim olarak bir bütünlük içerisinde hareket ettiklerini belirterek, şampiyonluğu, kendilerinden desteğini esirgemeyen ve her maçta yanlarında yer alan Zeytinburnu halkına ve aynı zamanda takımın kurulmasına vesile olan Zeytinburnu Belediyesi Başkanı Murat Aydın’a hediye ettiklerini ifade etti.
HEDEF AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU
Seneye Türkiye’yi, Avrupa Ligi’nde temsil edecek olan Zeytinburnu Belediyesi, Avrupa Şampiyonluğu’nu gözüne kestirmiş durumda. Takımın bu seneki performansından bir hayli memnun kalan yönetim, Avrupa kupasını müzelerine katarak Zeytinburnu’nu, buz hokeyinde uluslararası bir takım haline getirmeyi hedefliyor.