Zeytinburnu’nda görev yapan din görevlileriyle biraraya gelen Zeytinburnu Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri, ilçede dini mekanlar ve cemaatin sorunlarını değerlendirerek, yapılacak çalışmalar hakkında fikir alış verişinde bulundu.
Zeytinburnu Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri, Zeytinburnu’nda görev yapan din görevlilerinin, cemaatin ve dini mekanların sorunlarını görüştü. Zeytinburnu Müftülüğü’nü temsilen, Şube Müdürü Salim Selvi’nin katıldığı toplantıya; kurul üyeleri Remzi Yılmaz, Sami ünlü, Cenap Altıok, Yaşar Güner, İsmail Tarhan, Perihan Bana, Akın Coşkun, Sema Murat, Vehbi Bodur, Gülmen Güven, Saadettin Sökmen, Halil Bektaş, Yavuz Tekçe, Kemal Elmas, Ahmet Sözen ve Kent Konseyi Genel Sekreteri Mehmet Ateş katıldı.
Yapılan toplantıda Zeytinburnu müftülük binasının düzenlenmesi, taziye için uygun mekanların sağlanması, temizlik konusunun cemaate sıkça anlatılması ve ezanın görevli müezzinler tarafından okunması kararı alındı. Toplantıda, din adamlarının dini bilgiler dışında matematik, fen, felsefe, hukuk ve sosyal konularda da bilgili olmasının yararlı sonuçlar doğuracağıyla ilgili görüşlere yer verildi.
Kent Konseyi Genel Sekreteri Mehmet Ateş, Zeytinburnu Belediyesi’nin, taziyeler için uzun zamandan beri Merkezefendi Parkı içerisinde yer tahsis ederek, vatandaşlara hizmet verdiğini ifade etti.
Zeytinburnu Müftü Vekili ve Şube Müdürü Salim Selvi, kendilerine bağlı olarak çalışan 176 personelin bulunduğunu, 72 cami ve 14 Kur’an kursunun faaliyet gösterdiğini belirterek, cami görevlilerinin en önemli sorunlarının lojman konusu olduğunu ifade etti. Müftülük olarak, vatandaşa destek olmak amacıyla pek çok hizmet verdiklerini ifade eden Selvi, tüm bunlara ilave olarak Zeytinburnu’nda aile danışma merkezi, kadın ve gençlik merkezlerinin kurulduğunun altını çizdi. Selvi, 14 - 20 Nisan aralığında Kutlu Doğum Haftası’nı en iyi şekilde değerlendirmek gayesi ile çeşitli programlar tertip ettiklerini belirterek, müftülük sitesinde de duyurulan, “Hz. Peygamber ile Birlikte Yaşama Ahlakı” “Asrı Saadette Birlikte Yaşama Ahlakına Dair Örnekler” Kur’an Ziyafeti ve konferans programlarına tüm Zeytinburnuluları davet ettiklerini ifade etti.
Toplantı sonunda, Zeytinburnu Kent Konseyi ve Zeytinburnu Müftülüğü’nün görüşülen konularda, birlikte hareket edebilecekleri bir etkinliğin gerçekleştirilmesi için karar alındı.