Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri’nin düzenlemiş olduğu 11. Geleneksel Okuma Yarışması Sınavı gerçekleştirildi. Binlerce kişinin katıldığı sınavda heyecan dolu anlar yaşandı.
Kitapseverlerin dört ayrı grupta yedişer kitap okuyarak hazırlandığı Geleneksel Kitap Okuma Yarışması Sınavı, başarıyla gerçekleştirildi. Zeytinburnu Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Geleneksel Kitap Okuma Yarışması, bu yıl katılımcıların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Ev hanımından işçisine, öğretmeninden öğrencisine, doktorundan avukatına, memurundan emeklisine, gencinden yaşlısına kadar herkesin katıldığı sınavda renkli görüntüler oluştu. Erken saatlerde yerini alan vatandaşlar, Haluk Ündeğer Lisesi ve Haluk Ündeğer İlkokulu önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Özellikle çocuklarının kitap okumalarına katkıda bulunmak ve onları teşvik etmek amacıyla sınava katılan veliler, sınav heyecanı yaşadı. Sınavın bitiminden hemen sonra katılım belgelerini alan kitap okurları, heyecanla sınav sonuçlarının açıklanacağı saati bekledi.
7 kitaplık seçkinin okunarak, yoğun bir katılımın gerçekleştiği kitap okuma yarışmasıyla ilgili açıklamada bulunan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “11’inci Geleneksel Okuma Yarışması, bugüne kadar gerçekleştirilen yarışmalar arasında en yüksek katılımlı sınav organizasyonu olmayı başardı. Gerçekleştirilen yarışmada yeni bir rekor kırılarak, 27 bin 324 kitap okundu. Böylesine güzel ve kusursuz bir organizasyonun gerçekleşmesini sağlayan başta Zeytinburnu Kültür Müdürlüğü’ne, Zeytinburnu’nda hizmet veren bütün öğretmen ve idarecilere ve sivil toplum kuruluşlarına en içten duygularımla teşekkürü bir borç bilirim” dedi.
Yarışmada dereceye giren katılımcılar, 10 Mayıs Pazar günü saat 14.00’te, Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan törende ödüllerine kavuşacak. Yarışma sonucunda dereceye giren finalistler, para ödülünün yanı sıra Kapadokya Kültür Gezisi’ne katılma fırsatını da elde edecek.
Derecelerin ödül töreninde ilan edileceği sınav sonuçlarına, Zeytinburnu Belediyesi resmi web sitesi, www.zeytinburnu.bel.tr’den, Zeytinburnu Bilgi Evleri web sitesi, www.bilgievi.org.tr adresinden ve Bilgi Evleri sosyal medya hesaplarından ulaşılabilecek.