AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nda seçimlerin resmi olmayan sonuçlarının açıklanmasının ardından sessizlik hakim oldu.
Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından AK Parti, İzmir’de yaklaşık yüzde 10’luk bir kayıp yaşadı. Sonuçları AK Parti İzmir İl Başkanlığı’ndan takip eden Orman ve Su İşleri Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Veysel Eroğlu, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Binali Yıldırım, İl Başkanı Bülent Delican ve İzmir milletvekilleri oyların beklenen şekilde çıkmaması üzerine sessizliğini korudu. Bakan Eroğlu ile İl Başkanı Bülent Delican sonuçların büyük ölçüde kesinleşmesi ile birlikte parti binasından ayrılırken, Binali Yıldırım kalmayı tercih etti.
Geçmiş seçim dönemlerine göre kalabalık bir ortamın da olmadığı il binasının koridorları sessizliğe büründü. AK Parti İzmir 2. Bölge 7. Sıra milletvekili adayı olan ve vekillik alamayacak olan Savcı Sayan da il binasını birkaç dakikalığına ziyaret ederek, ayrıldı.
Basın mensuplarına açıklama yapması beklenen il yönetimi ise herhangi bir açıklama yapılmayacağını bildirdi. Öte yandan Binali Yıldırım, AK Parti İzmir milletvekilleri İlknur Denizli ve Ali Aşlık il binasında bekleyişini sürdürüyor.