İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Buca Gaziler Mahallesinde inşa edilen ve halen boş duran 550 konutlu Buca Sosyal Konutları önünde basın açıklaması yapan AK Partili İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri, “Kılıçdaroğlu’nun ‘Türkiye’yi de İzmir gibi yöneteceğiz’ dediği İzmir bu İzmir mi acaba?” dedi.
AK Partili İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2007 yılında inşaatına başlanılan Buca Gaziler Mahallesindeki 550 konutlu Buca Sosyal Konutları önünde basın açıklaması yaptı. Meclis üyeleri adına basın açıklamasını okuyan İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, konutların hala boş durduğunu, sosyo-ekonomik ve kentsel ıslah açısından analiz yapılmadığını belirterek “Sayın Kılıçdaroğlu’nun ’Türkiye’yi de İzmir gibi yöneteceğiz’ dediği İzmir bu İzmir mi acaba? Sayın Kılıçdaroğlu bize göre artık İzmir’i örnek almamalı. Örnek alacaksa başka kentleri örnek almalıdır” diye konuştu.
“KENTSEL DÖNÜŞÜME KATKI SAĞLAYAMADI”
Projenin İzmir için ciddi öngörü ve vizyon eksikliği ile inşa edildiğini söyleyen Doğan, inşaatın planlama açısından amacına ulaşamadığını kaydetti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından yapılan konutların kentsel dönüşüme de beklenen katkıyı sağlayamadığını ifade eden Doğan şöyle konuştu: “Konutların inşa gerekçesinin en önemli nedeninin Ege Mahallesi sakinlerinin bu bölgeye taşınması amaçlı olduğu basında da haber olarak dönmüştü. Ege Mahallesi ve Gazi Mahallesi sakinlerinin görüş ve önerileri alınmamış. Nihayette karşılıklı isteksizlik refleksleri gelişmiştir. Buradan da anlaşıldığı gibi sosyal boyutu ile de bir altyapı çalışması olmamıştır.”
“YANGIN MERDİVENLERİ UNUTULMUŞ”
Binaların Kocaoğlu tarafından satışa çıkarıldığını ancak konutların çevredeki yapılardan daha pahalı olması nedeniyle büyük bir kısmının satılamadığını dile getiren Doğan, şöyle devam etti: “Sayın Kocaoğlu bu konuda da başarıya ulaşamamıştır. Bir başarısızlık örneği daha sergilemiştir. Bu konutların belediyecilik açısından daha vahim olan bir başka yönü de bitirilen bu konutların yangın merdivenlerinin unutulmuş olmasıdır. Bu durum yapıların iki yıl boş kalmasına neden olmuş ve oturma ruhsatı alınmamıştır. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapıları nasıl yaptığını, nasıl kontrol ettiğini kamuoyunun takdirine sunuyoruz. Konutların kendi haline terk edilmiş olması ciddi kar zararı oluşmuştur. Bundan sonraki sürede ise kamu zararı haline dönüşmüştür. Sayın Kocaoğlu’nu kamu malını koruması için uyarıyoruz. Sürekli olarak beceriksizliğine bahane arayan, ‘Hükumet bize yardım etmiyor’ gibi mazeret üreten Kocaoğlu, elindeki imkanları bile kullanamamış, hiçbir işini süresinde tamamlayamamıştır.”