9. İzmir Uluslararası Kukla Günleri ile İzmir bir kez daha dünyanın en ünlü kukla tiyatrolarına ev sahipliği yapıyor. Avrupa’nın lider kukla festivali olarak nitelendirilen dev organizasyona, kültür-sanata verdiği önemle adından sıkça söz ettiren Aliağa Belediyesi’de destek veriyor.
5 - 22 Mart 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilen ’9. İzmir Uluslararası Kukla Günleri’ çerçevesinde gerçekleştirilen birçok etkinliğe ev sahipliği yapan Aliağa Belediyesi, şimdi de ’Kukla Şehri’ isimli oyunu Aliağalı kuklaseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda, 9. İzmir Uluslararası Kukla Günleri’ne Kore’den katılan Hyundai Kukla Tiyatrosu Topluluğu’nun, ’Kukla Şehri’ adlı oyunu 19 Mart Perşembe günü saat 20.00’de Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’nde sahneleyecek.
Çocukların yaratıcılıklarını, hayal güçlerini geliştirmek ve hayallerine destek olmak misyonuyla kurulan ’Hyundai Kukla Tiyatrosu’ Aliağa’da sadece çocuklara değil her yaştan izleyiciye kukla sanatının en güzel örneklerini sunarak Aliağalılara keyifli anlar yaşatacak. 50 dakika süreyle, pandomim yöntemiyle sergilenecek oyun ücretsiz olarak izlenebilecek.