İzmir’de Aliağa Ortaokulu Rehberlik Servisi, 8. sınıf öğrencilerinin seçecekleri liseler hakkında fikir sahibi olabilmeleri için ’Meslek Tanıtım Günleri’ çerçevesinde sosyal etkinlikler düzenliyor.
Haftanın belirli günlerinde düzenlenen etkinliklerde farklı meslek gruplarından meslek sahipleri öğrencilere meslekleri tanıtıyor. Bu sayede lise tercihi yapacak öğrencilerin meslekler hakkında bilgi edinmeleri sağlanıyor.
Bu kapsamda Aliağa Belediyesi Veteriner Hekimi Rıfat Altınel ve Eczacı Bahar Deniz, Atatürk Ortaokulu 8. Sınıf öğrencilerine yaptıkları meslekler hakkında bilgiler verdiler. Aliağa Ortaokulu Seminer salonunda gerçekleştirilen meslek tanıtım gününde Altınel ve Deniz öğrencilere mesleklerin avantajlarını ve dezavantajlarını anlattı. Öğrenciler, veterinerlik ve eczacılık mesleğini için üniversitelerin hangi bölümünde okunması gerektiği, bu bölümlerden mezun olduktan sonra hangi kurum ve kuruluşlarda istihdam edildikleri hakkında bilgiler edindiler.
Veterinerlik mesleğinin yorucu fakat bir o kadar da zevkli bir iş olduğunu belirten Aliağa Belediyesi Veteriner Hekimi Rıfat Altınel, "Atatürk Ortaokulu 8. Sınıf öğrencilerimize veterinerlik mesleği hakkında bilgiler vermeye çalıştım. Bu tür meslek tanıtım etkinliklerinin düzenlenmesinin öğrencilerin meslekler hakkında bilgi edinmeleri noktasında çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Umarım öğrencilerimiz sevecekleri bir mesleği tercih ederler" diye konuştu.