İzmir’in Aliağa ilçesindeki Afyonkarahisar Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ’Katmer Şöleni’nin bu yıl 18.’si gerçekleştirilecek.
31 Mayıs Pazar günü Aliağa Çamlık Mesire alanında yapılacak olan katmer şöleni sabah saat 09.00 itibariyle başlayacak ve gün boyunca bir dizi etkinlikle devam edecek. Şölen kapsamında Afyon yöresine ait halk oyunları ekipleri ve yöresel sanatçılar sahne alacak. Halat çekme, çuvalla yürüme gibi yarışmalar da düzenlenecek. Şenlik alanında pişirilen katmerler gelen vatandaşlara ikram edilecek ve 18. Koç ağası her yıl olduğu gibi bu yılda açık arttırma usulü ile satışa çıkarılan koç ile belirlenecek.
ŞÖLEN HAVASINDA GEÇECEK
Eğlenceli bir program hazırladıklarını bildiren Dernek Başkanı Ramazan Karaçor, "Bu yıl geleneksel katmer şölenimizin 18.’sini düzenleyeceğiz. Etkinliğimiz her yıl olduğu gibi bu yıl da şölen havasında geçecek. Etkinliğimizde; çuval yarışı, yumurta yarışı gibi çeşitli oyunlar yer alacak. Bunun yanı sıra hediyelik eşya çekilişleri olacak ve Afyon yöresine ait halk oyunlarımız sahnelenecek. Açık arttırma ile geleneksel hale gelen koç ağasını seçeceğiz. Eğlenceli bir hafta sonu geçirmek için tüm hemşerilerimizi ve tüm Aliağalıları şölenimize bekliyoruz" dedi.