Aliağa Belediyesi, ilçede baştan sona yenilediği İzmir Caddesi’ni 10 Haziran Çarşamba günü düzenlenecek bir törenle hizmete açacağını duyurdu.
Aliağa Belediyesi’nin önemli projeleri arasında yer alan İzmir Caddesi’nde yapılan çalışmalar kapsamında, ilk iş olarak cadde üzerinde bulunan alt yapı tamamen değiştirilerek, yağmur suyu ve kanalizasyon hatları yenilendi. Ardından, caddede yer alan binalar uyumlu renklere boyanarak bütünlük sağlandı. Cadde ayrıca, elektrik hatları yer altına alınarak direkler ortadan kaldırılırken, caddenin tabanına parlak yüzeyli granit ve mermerden oluşan taşlar döşendi. Öte yandan süs havuzlarının yanı sıra cadde, müzikli ve ışıklı fıskiye sistemleri ile donatıldı. Caddede faaliyet gösteren esnafların reklam tabelaları tek tip hale getirildi. Ayrıca caddede kurulan ses sistemi üzerinden günün belirli saatlerinde müzik yayını yapılırken, cadde Mobil Entegrasyon Sistemi (MOBESE) ile de 7 gün 24 saat izlenmeye başlandı.
BAŞKAN ACAR: ÇALIŞMALARA ARALIKSIZ DEVAM EDECEĞİZ
Yaşam kalitesi yüksek, modern bir Aliağa için kent yenileme ve düzenleme çalışmalarının aralıksız devam edeceğini belirten Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, İzmir Caddesi’nde yapılan yenileme çalışmalarını büyük bir titizlikle yürüten Aliağa Belediyesi Fen İşleri başta olmak üzere İZSU, İzmirgaz, Telekom, GEDİZ A.Ş, ekiplerine ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Çalışmalar sırasında sabır ve fedakarlık gösteren cadde esnaflarına da ayrıca teşekkür eden Başkan Acar, İzmir Caddesi’nin ilçe halkına ve cadde esnafına hayırlı olmasını dileyerek, açılış törenine tüm Aliağalıları davet etti.
Aliağa Belediyesi, İzmir Caddesi’ni 10 Haziran Çarşamba günü saat 20:00’de düzenlenecek bir törenle hizmete açacağını bildirdi.