İzmir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Aliağa ilçesinde ’Organ Nakli ve Bağışı’ adlı konferans düzenlendi. Konferansta din görevlileri, organ nakli ve bağışının önemi ile İslam dinine uygunluğu anlattı.
Aliağa Belediyesi Çok Amaçlı Sosyal Tesisleri Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa Aliağa, Menemen ve Foça’da görev yapan din görevlileri katıldı. Organ nakli ve bağışı konusunda bilgilerin verildiği konferansta Aliağa İlçe Müftüsü Enes Müslümoğlu, İzmir İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Hakan Bayrakçı, Sağlık Müdür Personeli Dr. Sermin Akgün ve Kâtip Çelebi Üniversitesi İslami Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Dirik yer aldı.
Vatandaşların pek çok konuda din görevlilerinden bilgi aldığını ve bu nedenle bağış konusunda din görevlilerine önemli bir görev düştüğünü belirten İzmir İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Hakan Bayrakçı yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Organ nakli ve bağışı iki bölümden oluşur. Birincisi hastane ayağı, ikincisi ise vatandaşın bilgilendirilmesidir. Bu nedenle toplumun bilgilendirilmesinde ve bu bilincin oluşması konusunda bu toplantıların önemini gördük. Bu açıdan da vatandaşların zaman zaman bilgi aldığı, danıştığı din görevlilerimizi vatandaşlarımızı bilgilendirme noktasında çok önemsiyoruz"
Aliağa İlçe Sağlık Müdürü Özkan Orhun, İl Sağlık Müdürlüğümüz organ bağışı konusunda kanaat önderlerinin çok etkili olduğunu düşünüyor. Bu konuda Aliağa İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak bizde aynı düşünce içerisindeyiz. İzmir genelinde bu tür faaliyetler 8 ilçede de devam ediyor. Kâtip Çelebi Üniversitesi’nde görev yapan öğretim görevlisi hocalarımızda konferansımıza katılarak hem tıbbi açıdan hem de dini açıdan organ bağışının önemini anlattılar. Umuyorum ki önümüzdeki dönemde organ ve doku bağışları artar. Organ bağışı bekleyen, hastanelerde zor durumda olan vatandaşlarımızda bundan faydalanır" diye konuştu.