“9. İzmir Uluslararası Kukla Günleri”nin ev sahiplerinden olan Aliağa’da birbirinden eğlenceli kukla etkinlikleri devam ediyor. İspanyol kukla tiyatrosu topluluğu Trukitrek’in sergilediği ’Yengeç Oteli’ isimli oyun Aliağalı miniklerden tam not aldı.
Dünyanın birçok ünlü kukla tiyatrosunun katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikler şenlik havasında geçiyor. Farklı yaş gruplarına yönelik oyunlar ile kukla sanatının en güzel örneklerini sunan ve izleyicilerine keyifli anlar yaşatan etkinlikler kapsamında ‘Yengeç Oteli’ isimli kukla gösterisi, Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’nde sahnelendi. Uluslararası kukla günlerine İspanya’dan katılan ‘Trukitrek’ adlı kukla tiyatrosu grubunun Aliağa’da sahneye koyduğu kukla gösterisi, Aliağalı minikleri kahkahaya boğdu.
250 kişilik salonu dolduran Aliağalı çocuklar, tiyatronun kukla sanatıyla birleştirildiği pandomim niteliğindeki komedi oyununu izlerken keyifli anlar yaşadı. Karakterlerin yarı insan, yarı kukla olduğu ve humanette tekniğinin uygulandığı oyun, Aliağalı miniklerden tam not aldı.
Aliağalı vatandaşlar bugüne kadar Avrupa, Asya ve Latin Amerika’da sayısız kez sergilenip, pek çok festivalde de “En İyi Performans” ödülünü alan oyunu çocuklarıyla buluşturan Aliağa Belediyesi’ne teşekkür etti.
Aliağa’da ‘Macera’ isimli kukla gösterisi ile başlayan ve‘Yengeç Oteli’ ile devam eden etkinlikler, 20 Mart’a kadar sürecek. Bir sonraki kukla gösterisi olan ‘Yol Arkadaşım’ isimli oyun 13 Mart Cuma günü saat 20.00’de Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’nde seyircisiyle buluşacak.