Aliağa Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı Volkan Severcan, Ramazan ayı boyunca birbirinden güzel kültür ve sanat organizasyonlarına ev sahipliği yapmaya hazırlanan Aliağa Belediyesi’nin etkinlik takvimini açıkladı.
Aliağa Belediyesi’nin Ramazan ayı etkinlik takvimini açıklayan Aliağa Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı Volkan Severcan, “Aliağa, Ramazan ayında Türkiye’de eşi benzeri hiç görülmemiş çok özel bir etkinliğe imza atacak” dedi.
RAMAZAN SOHBETLERİ
Aliağa Belediyesi’nin Ramazan ayı etkinlikleri çerçevesinde çok özel bir program hazırladıklarını kaydeden Severcan, şöyle konuştu: “Bu yıl programımızın günlük akışı iki farklı bölümden oluşacak. İftara son bir saat kala gerçekleştireceğimiz birinci bölümde; insanların zamanını daha keyifli değerlendirebilmeleri adına farklı konu ve konukların katılımı ile söyleşilere ev sahipliği yapacağız. Aliağa Belediyesi Çok Amaçlı Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşecek olan tüm söyleşilerimizin moderatörlüğünü Türkiye’nin gelmiş geçmiş en büyük şovmenlerinden biri olan sevgili Atilla Arcan yapacak. Ramazan ayı boyunca kültür sanat dünyasından isimlerin konuşmacı olarak katılacağı söyleşilerde sanatsal sohbetler olacak. Yine bu söyleşiler çerçevesinde Sevgili Hilmi İşlek ağabeyimiz de dini sohbetleriyle bizlere ışık tutacak.”
ALİAĞA 350 SANATÇIYI AĞIRLAYACAK
Ramazan ayı boyunca Aliağa Belediyesi Çok Amaçlı Sosyal Tesisleri’nde kurulacak olan iftar sofrasında vatandaşlara iftar yemeği verileceğini ve Aliağalıların iftarlarını burada hep birlikte açacağını anlatan Severcan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her akşam iftardan sonra, yani programımızın 2. bölümünde Türkiye’nin en önemli tiyatroları Aliağa’da olacak. Birbirinden kıymetli tiyatro topluluklarının oyuncuları Aliağa Belediyesi Açıkhava Tiyatrosu’nda oyunlarını sergileyecek. Aliağa, bu çerçevede Ramazan ayı boyunca yaklaşık 350 sanatçıyı ağırlayacak”
TİYATRO FESTİVALİ
Ramazan ayının Aliağa’da adeta bir tiyatro festivali havasında geçeceğini dile getiren Severcan, şunları söyledi: “Aliağalılara iki sürprizimiz var. Birincisi, devlet tiyatroları bizim misafirimiz olacak. İzmir Devlet Tiyatroları ‘Akıl Defteri’ adlı oyun ile sahne alacak. Bir diğer sürprizimiz ise; İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun büyük ilgi gören ve çok özel bir oyunu olan ‘İstanbul Efendisi’ oyununu Aliağa’ya getireceğiz. İstanbul Efendisi oyunu yaklaşık 95 kişilik bir kadroyla Aliağa’da olacak. Bu çerçevede İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ile birlikte genel sanat yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu’nu da iki gün boyunca Aliağa’da ağırlayacağız”
KADİR GECESİNE ÖZEL PROGRAM
Kadir Gecesi için de çok özel bir program hazırladıklarını sözlerine ekleyen Severcan, “Ramazan ayının baş tacı olan Kadir Gecesinde de geceye özel bir programa ev sahipliği yapacağız. Kadir Gecesi vesilesiyle yine yurt dışından çok kıymetli bir misafirimiz olacak. Zira Aliağalılar özellikle kandil gecelerinde büyük sürprizleri görmeye alıştı. Bu noktada Ramazan ayında da Aliağalılara çok özel ve güzel bir sürprizimiz olacağını şimdiden müjdelemek istiyorum” diye konuştu.
TİYATRO OYUNLARI
Severcan, “İftardan önce söyleşilerimizde sohbetimizi yapacağız, yine dini sohbetlerimizi dinleyeceğiz, arkasından iftarımızı açacağız. İftarımızın ardından da yapacağımız güzel bir yürüyüşten sonra Aliağa Belediyesi Açıkhava Tiyatrosu’nda buluşacağız ve saatler 22.00’yi gösterdiğinde ise Aliağalıları tiyatro oyunlarımızla baş başa bırakacağız” diyerek, herkesi Aliağa Belediyesi’nin Ramazan ayı etkinliklerine davet etti.
ETKİNLİK TAKVİMİ
18 Haziran Perşembe Aşka Olan Meylim Senin Yüzünden, 19 Haziran Cuma Görüşmeyeli Uzun Zaman Oldu, 20 Haziran Cumartesi Pijamalı Adamlar, 21 Haziran Pazar Vatan Kurtaran Şaban, 22 Haziran Pazartesi Öykülerden Oyunlar, 23 Haziran Salı İki Kitap Bir Heves, 24 Haziran Çarşamba Yatak Odası Diyalogları, 25 Haziran Perşembe Akıl Defteri, 26 Haziran Cuma Hoşgeldin Melek, 27 Haziran Cumartesi İstanbul Efendisi, 28 Haziran Pazar İstanbul Efendisi, 29 Haziran Pazartesi Asi Kuş, 30 Haziran Salı Kelebekler Özgürdür, 1 Temmuz Çarşamba Bir Öyle Bir Böyle, 2 Temmuz Perşembe Alçalarak Yüksel, 3 Temmuz Cuma Benimle Delirir Misin?, 4 Temmuz Cumartesi Necmıq, 5 Temmuz Pazar Ayyar Hamza, 6 Temmuz Pazartesi Karman Çorman, 7 Temmuz Salı Bir Şehnaz Oyun, 8 Temmuz Çarşamba Van Gogh, 9 Temmuz Perşembe Pardon Bekar Mısınız?, 10 Temmuz Cuma Abim Geldi, 11 Temmuz Cumartesi Shakespeare’in Bütün Eserleri - Hafif Kısaltılmış, 12 Temmuz Pazar Marko Paşa, 13 Temmuz Pazartesi Kadir Gecesi Özel Programı, 14 Temmuz Salı Kibarlık Budalası, 15 Temmuz Çarşamba Komik-i Meşhur Dümbüllü ve 16 Temmuz Perşembe günü Beyaz Fil oyunu, Aliağalıların beğenisine sunulacak.