Altınordu Futbol Okulları tarafından organize edilen 23 Nisan Çocuk Şenliği renkli görüntülere sahne oldu.
Altınordu Futbol Okulu’nun öğrenci ve aileleri, Selçuk Efes Tesislerinde üç saat süren futbol ve eğlence etkinliğinde buluştu. Ege’nin dört bir yanından gelen öğrenci ve aileleri, etkinliğe yoğun ilgi gösterdi. Çocuklar için dört ayrı sahada futbol maçları organize eden Altınordu, aileleri de unutmayarak langırt, penaltı yarışması ve eğlenceli aktiviteler düzenledi. Şenlikte, hem öğrenciler, hem de aileler keyifli bir gün geçirdi.
4 bini aşkın sporcu öğrencilerin şenliğe katıldığını ifade eden Altınordu Futbol Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan, "Bu öğrencilerimiz cumartesi pazar günleri futbol okullarında spor eğitimi alıyorlar. Önemli olan sportmen birer bireyler olmalarını sağlamak, onların spora daha çok zaman ayrılmalarını sağlamak. Bu imkanları sağlayarak yani Türkiye’mizde, ülkemizde 30 bin gencimiz var diyoruz, bu gençleri biz yetişkinler olarak bence daha iyi potansiyel enerjiyi ortaya çıkarmamız lazım. İşte böyle turnuvalarla biz hem aileleri spora daha çok yaklaştırmak istiyoruz, hem de çocukları bu kadar çim alanlarda yemyeşil çim sahalarımızda maç oynamalarını sağlıyoruz. Yani ben burada şuna inanıyorum. Böyle turnuvaları bütün süper lig birincilik kulüplerimiz yapsa tüketim yönünden tam tersine üretken yöne dönüştüre biliriz. Ülkemizin milyonlarca Euroları, paraları yabancılara gitmez, kendi öz çocuklarımıza bu formaları giydirebiliriz” diye konuştu.
VELİLER MEMNUN OLDU
Altınordu’nun yapmış olduğu bu organizasyonun Türkiye çapında çok iyi bir organizasyon olduğuna dikkat çeken Fethiye Altınordu Futbol Okulu Hocası Ramazan Abacı da, “İlk kez yapılan bu organizasyonun geçekten Altınordu’nun sadece Türkiye değil, dünya genelinde ne kadar önemli bir yere sahip olduğunu Türk milleti yavaş yavaş anlıyor diye tahmin ediyorum. Alt yapıdan çıkan futbolcuların az olduğu bir dönemde böyle bir aktivitenin yapılması hem Türkiye için, hem de Altınordu’muz için gerçekten çok iyi” dedi.
Etkinliğe İzmir Alsancak’tan katılan öğrenci velisi Hande Turan ise, etkinlik için emeği geçenlere teşekkür ederek, "Gayet başarılı bir organizasyon. Altınordu gerçekten güzel bir takım. Kulp olarak da çok iyi. Benim oğlum yaklaşık 4 yıldır Altınordu’da oynuyor ve çok memnunum” dedi.