Ödemiş ilçesine bağlı Bademli Mahallesinde her yıl düzenlenen Kiraz ve Meyve Fidanı Festivali, 14 Haziran Pazar günü yapılacak.
Ödemiş Bademli Mahallesi festival alanında yapılacak olan 46. Kiraz ve 13. Meyve Fidanı Festivali için hazırlıklar hızla devam ederken, hazırlanan programla vatandaşlar eğlenceli bir gün geçirecek. Pazar günü saat 13.00’te başlayacak olan festival programında fantezi ve sanat müziğinin sevilen sesi Pınar Dilşeker, sanat müziğinin güçlü yorumcularından Popstar Armağan Uzun, Türk halk müziği sanatçısı Elif Avcı ve Ankaralı Hadise yer alacak. Programda halk oyunları gösterilerinin yanı sıra, düzenlenecek yarışmalarda kiraz güzeli, en iyi kiraz ve en iyi meyve fidanı ödülleri sahiplerini bulacak.
“SEKTÖR, GEÇİM KAYNAĞINA DÖNÜŞTÜ”
46. Kiraz Festivali ve 13. Meyve Fidanı Festivali’ne davette bulunan Ödemiş Belediye Başkanı A. Mahmut Badem, “Bademli Mahallemiz, kiraz ve son yıllarda ürettiği meyve fidanıyla bölgemizde hatta Türkiye’de adından sıkça söz ettirir hale gelmiştir. Yöre ekonomimize büyük katkı sağlayan bu sektör, artık çok sayıda vatandaşımızın geçim kaynağı haline dönüşmüştür. Yerel yöneticiler olarak bizlere düşen görev; üreticimizin emeğinin karşılığını alması, ürünlerin hak ettiği değeri bulması için gerekli tanıtım ve pazar oluşturma konusunda çalışmalar yapmaktadır” dedi.