Alternatif spor branşlarına önem veren Karşıyaka Belediyesi, Şavkar Jimnastik Spor Kulübü ile birlikte Jimnastik Galası düzenledi. 150 minik ve genç sporcu yeteneklerini sergiledi. Başkan Akpınar "Hedefimiz bir gün olimpiyatlarda madalya almaktır" dedi.
150 SPORCU MİNDERE ÇIKTI
Karşıyaka’yı sporun başkenti yapmak hedefiyle çalışan Karşıyaka Belediyesi, İzmir’in tek jimnastik kulübü olan Şavkar Jimnastik Kulübü ile işbirliği yaparak özel bir gece düzenledi. Kulüp bünyesinde spor yapan 4-12 yaş aralığındaki 150 minik ve genç sporcu; ritmik jimnastik, trambolin, denge, artistik jimnastik, kulplu beygir ve aerobik branşlarında mindere çıkarak yeteneklerini sergiledi.
BAŞARILI SPORCULARA MADALYA
Sporcuların birbirinden güzel şovları salonu dolduran 5 bine yakın seyirciden büyük alkış aldı. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da sahneye çıkarak başarılı sporculara madalya verdi. Başkan Akpınar, alternatif sporların gelişimi için mücadele ettiklerini belirterek, olimpiyatları hedef gösterdi.
“KİMİLERİ YIKAR, KİMİLERİ YAPAR”
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Jimnastik tüm sporların temelidir ve her başarılı sporcunun geçmişinde mutlaka jimnastik vardır. Ben bu kenti çocuklarla ve gençlerle yöneteceğimi söylemiştim. Ulu Önder Atatürk, ülkemizi gençlerimize ve çocuklarımıza emanet ettiyse, bizlerin de onlara hizmet etmek gibi bir zorunluluğumuz var. Bir yılda 4 bin çocuğumuza spor yaptırdık. Hedefimiz bu yıl 6 bin sporcu yetiştirmek. 1912- Zühtü Işıl Spor Kompleksimizi bu yüzden açtık. Yine Girne Kültürpark içinde bir de Çok Amaçlı Salon yapıyoruz. Gördüğünüz gibi, kimileri yıkar, kimileri yapar. Ben yapan ve hizmet eden taraftayım. Dilerim bir gün olimpiyatlarda da madalya kazanır bu gençlerimiz” dedi.
Şavkar Spor Kulübü Başkanı İsmail Göktekin ise başarılı sporcular için düzenlenen Jimnastik Galası’nı düzenleyen Karşıyaka Belediyesi’ne teşekkür etti.