Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, Menderes Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi (MEGEM)’nde eğitim gören öğrencilerle birlikte Çanakkale Destanı’nın anlatıldığı ’Son Mektup’ filmini izledi.
Menderes Belediyesi tarafından, ilçedeki gençlerin eğitim yaşantılarına katkı sağlaması amacıyla hayata geçirilen Menderes Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi (MEGEM)’nde eğitim gören öğrenciler, Çanakkale Destanı’nın anlatıldığı Son Mektup filmini izledi. 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü etkinlikleri kapsamında Menderes Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliğe, Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu da katıldı. Öğrencilerle birlikte filmi izleyen Başkan Soylu, gençlerle birlikte keyifli vakit geçirdi.
400 öğrenciyle birlikte güzel bir gün geçirdiklerini kaydeden Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, "Menderes Belediyesi olarak MEGEM’i kurarken çocuklarımızın eğitim hayatına katkı koymayı amaçladığımız kadar onların sosyal anlamda da faal olmalarını sağlamayı da amaçladık. Bunu yaparken de vatanına milletine hayırlı bireyler yetiştirmeye dikkat ediyoruz. Bu kapsamda MEGEM’de eğitim gören kardeşlerimizi 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü etkinliklerikapsamında Çanakkale Destanı’nı anlatan Son Mektup filmine götürdük. Genç kardeşlerimle birlikte ben de filmi izledim. Bir asırdır süren ve sonsuza kadar devam edecek destanın öyküsünü beyaz perdede genç kardeşlerimle birlikte izlemek benim içinde büyük bir mutluluk oldu “ dedi.
MEGEM’de farklı bir eğitim anlayışıyla öğrencilerin sınava hazırlandığını ifade eden Başkan Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Gençlerimiz hafta içi okullarda eğitim görüyor. Üzerine ek destek için MEGEM’e geliyorlar. Biz de onların dersten bunalmamaları için farklı bir eğitim anlayışıyla hizmet veriyoruz. Ders aralarında çeşitli etkinlikler düzenleyerek onların eğlenirken öğrenmelerini amaçlıyoruz. Sinema etkinliğimiz gibi farklı birçok etkinliği daha zaman zaman gerçekleştireceğiz. Böylelikle gençlerimizin sosyal anlamda da faal olmalarını sağlayacağız. Menderesli kardeşlerim için biz görevimizin başındayız. Onların her zaman yanlarındayız."