Bayraklı Belediyesi, 900 ilköğretim ve lise öğrencisine burs vererek, öğrencilerin eğitimlerine katkı sağlıyor.
Bayraklı Belediyesi, ilköğretim ve lise öğrencilerine eğitim desteği vermeyi sürdürüyor. Dar gelirli ailelerin başarılı çocuklarına eğitim yardımında bulunan belediye, başvuruları da titizlikle inceleyerek öğrencilere burs katkısı sağlıyor.
Burs yardımını ilköğretim öğrencileri için 50, lise öğrencileri için aylık 60 lira olarak belirleyen belediye, bu yardımın 8 aylık bölümü olan ilköğretim için 400, lise için ise 480 lirayı öğrencilerin hesaplarına yatırdı. Velilerle Havuz Düğün Salonu’nda bir araya gelen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, 900 öğrenciye burs verdiklerini, 500 öğrenciye daha karşılıksız burs vereceklerini müjdeledi.
"BİN 400 ÇOCUĞA BURS VERECEĞİZ"
“Bayraklı’nın kaderinin değiştiriyoruz” diyen Başkan Karabağ, temizlikten, park bahçeye, eğitimden, desteğe kadar her yere ulaşmaya çalıştıklarını dile getirdi. Karabağ, "Biz Bayraklı’ya sahip çıkmaya devam ediyoruz. Sizin gibi gecekonduda yaşamış bir insan olarak elimdeki bütçeyle hayatınızı kolaylaştırmaya çalışıyorum. Ben biliyorum ki bu alacağınız bursları birçoğunuz parayı çeker çekmez gidip elektrik paranızı yatıracaksınız. Benim size burs için verdiğim parayı elektrik parası yapmanız çocuğun hakkını yemektir. Bu da doğru değil. Önemli olan bu yoksulluğun kaldırılmasıdır. Belediyeler, Kaymakamlık haldır haldır yardım ediyor. El avuç açan toplum olmamalıyız. Bu sene 1400 çocuğa burs vereceğiz. Şimdi 900 kişinin burs kartlarını veriyoruz. Bütçeye aktarma yaparak 500 öğrenciye daha ek burs vereceğiz. Dostlarınıza haber verin. ‘Başkan 500 kişiye daha burs verecek’ deyin” dedi.
Başkan Karabağ, konuşmasının ardından temsili olarak 10 öğrenci velisine bankamatik kartı dağıttı.