Bayraklı Belediyesi, çevreye olan duyarlılığı gereği ilçenin farklı noktalarına 80 adet cam kumbara yerleştirdi. Vatandaşlar cam atıkları bu kumbaralara atarak hem çevreyi kirletmemiş olacak hem de camlar dönüşümle geri kazandırılacak.
Bayraklı’da, cam atıklar artık cam kumbaralarda biriktirilecek. Bir cam şişe işletmesi ile protokol imzalayan Bayraklı Belediyesi ilçenin farklı noktalarına cam kumbaralar yerleştirdi. Kumbaralar belirli periyotlarla ilgili firma tarafından kontrol edilecek. Dolu olan kumbaralar cam toplama araçlarına aktarılacak.
“ÇOCUKLARIMIZA ZARAR VERİYOR”
İlçe geneline dağıtılacak olan 80 adet kumbarayı ücretsiz olarak teslim aldıklarını dile getiren Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Bu cam kumbaraların toplanması işini anlaşma sağlanan firma yapacak. Vatandaşlarımız cam atıklarını bu kumbaralara atmalarını talep ediyoruz. Çöp tenekelerine veya çevreye atılan camlar hem çevre kirliliğine hem de parçaları çocuklarımıza zarar veriyor. İmzaladığımız bu protokolle aynı zamanda çevreye duyarlı bir belediye olarak dönüşüme destek oluyoruz” dedi.