Bayraklı Belediyesi sosyal sorumluluk projeleri kapsamında çocukların bilgi ve becerilerini geliştirecek kurslar açmaya devam ediyor. Bu kapsamda 75. Yıl Kültür Merkezinde 10 yaş ve üzeri çocuklar için açılan bilgisayar kursu yoğun ilgi görüyor.
Bayraklı Belediyesi çocukların teknolojiyi yakından takip edebilmesi için bilgisayar kursu düzenliyor. 75. Yıl Kültür Merkezinde, 12 kişilik özel donanımlı sınıflarda her öğrenciye bir bilgisayar veriliyor. Kurslar, sabah ve öğleden sonra olmak üzere pazartesi, çarşamba ve cuma günleri çocuklar için; salı ve perşembe günleri ise sabah ve öğleden sonra meslek edinmek ve kendisini geliştirmek isteyen yetişkinlere veriliyor.
UYGULAMALI EĞİTİM
Bilgisayar kursunda, günlük hayatta ve iş dünyasında çok kullanılan, MS Ofis uygulamaları (word, excell, power point,internet explorer) gibi programlar uygulamalı olarak gösteriliyor. Kursa katılanlar almış oldukları MS Ofis programı eğitimleri; hem derslerine katkıda bulunuyor hem de çağın gerekliliği olan bilgisayarı iyi kullanmaları sağlanıyor. Kurs başarıyla bitiren öğrencilere katılım belgesi veriliyor.
BİLGİSAYARLA TANIŞIYORLAR
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Bayraklı’nın yoğun göç alan bir bölge olduğuna dikkat çekerek, “Düzenlediğimiz bilgisayar kursunda birçok çocuğumuz bilgisayarla ilk kez tanışıyor. Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Onların iyi bir eğitim almalarına, teknolojiyi yakından takip edip öğrenebilmeleri için elimizden gelen katkıyı koymaya çalışıyoruz. Bilgisayar kursumuza ilgi yoğun. Bir kişinin hayatına katkı koymak bizim açımızdan mutluluk verici” dedi.