Bayraklı Belediyesi 3. Halk Oyunları Şöleni Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde gerçekleştirildi. Şölende Mustafa Kemal Atatürk’ün benzerinin oynadığı zeybek oyunu izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.
Türkiye’nin farklı yörelerine ait oyunların sergilendiği 3. Halk Oyunları Şölenine her yaş grubundan 120 dansçı katıldı. Dansçılara 20 müzisyen eşlik etti. Ege Bölgesi zeybek oyunuyla başlayan gece, miniklerin Artvin yöresine ait gösterileriyle devam etti. Burdur Bölgesine ait halk oyunlarının da sergilendiği şölende Erzurum ritim ve Üsküp yöresine ait oyunlarla muhteşem bir gösteri sunuldu. Gecenin en büyük sürprizi ise Mustafa Kemal Atatürk’ün 2 Şubat 1938’de Bursa’da onuruna düzenlenen gecede oynadığı “Sarı zeybek” oyununun canlandırılmasıyla yaşandı. Makyajla Atatürk’e benzetilen dansçının sergilediği oyun izleyiciler tarafından uzun süre alkışlandı. Halk oyunları şöleni Van yöresine ait halay gösterisi ve genç kızların sergilediği roman havasıyla sona erdi. Gösterinin sonunda Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, emeği geçenlere plaket verdi.
SOKAKLARI ONLARA BIRAKMAYACAĞIZ
Başkan Karabağ gecede yaptığı konuşmada “Bayraklı’da gericiliğe izin vermeyeceğiz. Bu tür etkinliklerimiz sürecek. Bayraklı sokaklarını Atatürk düşmanlarına ve Cumhuriyet düşmanlarına bırakmayacağız” dedi.