Bayraklı Belediyesi 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramını özel bir etkinlikle kutladı. Bin 230 çocuk bir araya gelerek “Atam izindeyiz” yazdı.
Bayraklı’nın 23 mahallesinden bin 230 çocuk ilk olarak kortej eşliğinde Sevgi Yolu’ndan Smyrna Meydanı’na yürüdü. Çocuklar burada bando eşliğinde pandomim gösterisini sergiledi ve ünlü şair Nazım Hikmet’in, “Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine” sözleriyle barış ve sevgi çağrısında bulundu. Ardından bin 230 çocuk bir araya gelerek “Atam izindeyiz” yazdı. Bu sırada alandaki kalabalık hep bir ağızdan 10. Yıl Marşı’nı okudu, coşku doruk noktasına ulaştı. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bugünde Bayraklı’da unutulmayacak anlar yaşandı.
ÇOCUKLARIN BAYRAMINI KUTLADI
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, çocukların her birine ayrı ayrı teşekkür etti. Başkan Karabağ, “Bugün Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. TBMM’nin kuruluşunun 95. yılında sevgili Atatürk bugünü sizlere bayram olarak armağan etti. Bayramınız kutlu olsun. Sevgili Atatürk bugünü sizlere armağan ederken şunları istemişti; bayrağınızı seviniz. Bayrağınızı seviyor musunuz? Cumhuriyetinizi seviniz. Seviyor musunuz? Sevgili Atatürk sizleri çok seviyordu. Siz de onu seviyor musunuz?” dedi. Çocuklar da hep bir ağızdan “evet” diye bağırdı. Bin 230 kişiyle birlikte “Atam izindeyiz” yazan çocuklar, Atatürk’ü çok sevdiklerini ve böyle bir etkinlikte yer aldıkları için çok mutlu olduklarını ifade etti.
Cumhuriyet Bayramı’nın 91. yıldönümü etkinlikleri kapsamında 1923 cumhuriyet gönüllüsü saat 19.23’te aynı anda zeybek oyna 1923 rakamını oluşturmuştu.