İzmir’in Buca ilçesinde, eğitimde fırsat eşitliği oluşturmak adına 4 yılda 4 bin öğrenciye ücretsiz eğitim imkanı sunacak olan Bilgi ve Eğitim Merkezi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.
Buca Belediyesi tarafından, eğitimde eşitlik oluşturmak adına yapımına başlanan Bilgi ve Eğitim Merkezi için temel atma töreni düzenlendi. Törene, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’nın yanı sıra, CHP Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül, Disk Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ile Bucalı muhtarlar ve mahalle sakinleri katıldı.
Törende, Buca Belediyesi’nin, Başkan Levent Piriştina ile geride bıraktığı bir yılını anlatan tanıtım filmi de izlendi. Film gösteriminin ardından kürsüye çıkan Başkan Piriştina, 4 dakikalık filme sığdırdıkları yatırımların arkasında büyük emekleri olan mesai arkadaşlarına teşekkür etti. Yapımı yaklaşık 5 ay sonra tamamlanacak Bilgi ve Eğitim Merkezi ile Bucalı çocukları geleceğe hazırlayacaklarını kaydeden Başkan Piriştina, “Ben hep bir şeyi iddia ettim. Her belediye başkanı, her kamu görevlisi yaptıkları ile anılır. Kamu yararına yapılan her şey kutsaldır. Bana hep sordular ‘5 yıl sonunda nasıl anılmak istersiniz? Nasıl işler yapacaksınız, heykel mi, yol mu?’ ‘Hepsini yaparız’ dedim. Zaten planlarımızda programlarımızda var. Bizi izlemeye devam edin. Ama ben ekibimle şöyle anılmak isterim; ‘Buradan 5 yılda Buca’da bir eğitim seferberliği ilan edildi. Buca Belediyesi bu ülkenin geleceğine, çocuklarına ve kadınlarına yatırım yaptı. Temeli insan aldı. Sermayesini insan gördü ve 5 yılını buna harcadı’ densin isterim. İşte bu böyle bir eser olacak. Bu çocuklarımızın, velilerimizin, geleceğimizin yatırımı olacak. Bin çocuğumuz her yıl, 4 yıl sonuna geldiğimizde 4 bin çocuğumuz burada eğitim görmüş olacak, üniversiteye hazırlanmış olacak. Ailelerin sırtından bu yükü almış olacağız. Onları pırıl pırıl geleceğe hazırlayacağız” diye konuştu.
“EN BÜYÜK TEMELİ BUCALILARIN GÖNLÜNE ATTIK”
Tüm yatırımları aynı heyecanla yapacaklarını ifade eden Piriştina konuşmasını şöyle sürdürdü; “Önümüzdeki yatırımları heyecanla paylaşacağız. Takdir edersiniz bir yıl hazırlık yapmak, altlıklarını hazırlamak, ekipsel olarak bütçelendirmek için ancak bunları sığdırabildik. Heyecanımız bir yılın sonuna geldiğimizde arkadaşlarımın ve sizlerin moral motivasyonu git gide artarak devam ediyor. Buda bizlere şu cesareti veriyor, eğer sizler isterseniz, bizleri desteklerseniz, daha çok atılacak temelimiz var. Ama şuna inanıyorum ki biz bir yılda en büyük temeli siz Bucalıların gönlüne attık.”
Başkan Piriştina, konuşmasının ardından temel atma butonuna, Memiş Sarı, Bektaş Gül, belediye başkan yardımcıları ve muhtarlar ile birlikte bastı.