Buca Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde yaşayan engelli vatandaşların toplumsal yaşama katılımlarını sağlamak ve onları tarımla buluşturmak adına önemli bir projeyi daha hayata geçiriyor. Engelsiz Hobi Bahçeleri’nin ilk etabı 27 Mayıs’ta engelli vatandaşlarla buluşuyor.
Buca Gölet Tesisleri’nde 14 dönümlük arazi üzerine kurulacak Engelsiz Hobi Bahçeleri’nin 3 bin metrekare alanda yer alacak birinci etabı, 27 Mayıs Çarşamba günü saat 10.30’da düzenlenecek törenle hizmete açılacak. Engelli çocuklar ile Alzheimer hastalarını kapsayacak projede tarımsal eğitimlerini tamamlayan engelli vatandaşlar, Engelsiz Hobi Bahçeleri’nde mevsimlik çiçek ve sebze yetiştirecek.
Proje ile engelli vatandaşları toprakla buluşturmayı ve üretime yönlendirmeyi hedeflediklerini belirten Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Engelsiz Hobi Bahçeleri’nin açılışına tüm hemşerilerini davet etti.
HAYATI PAYLAŞACAKLAR
Engelli vatandaşlar ile Alzheimer hastalarının el becerilerini geliştirmek, üretime yönlendirerek, toplumsal yaşama katılımlarının sağlanması hedeflenen proje, toplam 14 dönümlük arazi üzerine kurulacak. Engelsiz Hobi Bahçeleri’nden zihinsel ve bedensel engelli çocuklar ile yaş sınırı olmaksızın tüm Alzheimer hastaları faydalanabilecek. Engelsiz Tarım Uygulaması’na katılacak engelli vatandaşlara ilk olarak belediye tarafından uygulamalı tarımsal eğitim verilecek. Tarımsal eğitimlerini tamamlayan vatandaşlar, Engelsiz Hobi Bahçeleri’nde mevsimlik çiçek ve sebze yetiştirecek.