AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Cemil Şeboy, ’Tahtalı Baraj Havzasının daraltılmalı’ önerisine karşı çıkan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na, "Bölgenin imar planlarını yapmayarak, ruhsatsız ve kaçak yapılaşmaya neden olduğu için Tahtalı Barajı’na en büyük zararı veren Başkan Kocaoğlu’dur" diyerek yanıt verdi.
AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Cemil Şeboy, genel seçim çalışmaları kapsamında Menderes, Buca, Gaziemir ilçeleri ile Kaynaklar bölgesinde incelemelerde bulundu. Tahtalı Baraj Havzası’nı daraltmak için çalışacağını ifade eden Şeboy, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun "Baraj havzası küçültülemez, 15 yıl belediye başkanlığı yapan AK Parti Milletvekili Adayı’nın bu konuları bilmesi gerekir" sözlerine yanıt verdi.
"KENDİ AYAĞINA KURŞUN SIKMIŞTIR"
AK Partili aday Cemil Şeboy, Kocaoğlu’nun bölgenin mevcut imar planlarını iptal ederek kaçak yapılaşmayı körüklediğini iddia ederek, "Belediyeciliği Aziz Bey’den daha çok bildiğim doğru. Çünkü ben hem 15 yıl belediye başkanlığı yaptım hem de mimarım. Buca’da yaptığım projeler de ortada. Ancak sayın başkan bu konuları bilmemektedir. Sadece önüne koyulan metni okuyor. Çünkü Aziz Bey’in mesleği farklı, o yüzden bu bilgilere sahip değil. Havzayı koruduğunu söyleyen Sayın Başkan, bölgenin mevcut imar planlarını iptal ederek kaçak yapılaşmayı körüklemekte, dolayısıyla Tahtalı Barajı’na en büyük zararı vermektedir. Diğer yandan, evsel atıkların karıştığı lağım suları Tahtalı Barajı’nı kirletmeye devam ediyor; ancak İzmir Büyükşehir Belediyesi imar planını yapmadığı yere ne arıtma tesisi, ne de kanalizasyon yapamıyor. Hazırlanmış olan imar planlarını da iptal ettiği için kendi eliyle kendi ayağına kurşun sıkmıştır. Beni tüm İzmir tanıyor. Hiçbir zaman siyasi menfaatim için hemşehrilerime yalan söylemedim" dedi.