Çiğli Belediyesi, yazın müjdecisi Hıdırellez’i 5 Mayıs’ta Çiğli Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen muhteşem bir organizasyonla kutladı. Anadolu topraklarında asırlardır mevsimlik kutlanan bayramlardan biri olan Hıdırellez şenliklerinde heyecan ve coşku doruktaydı.
Çiğli Cumhuriyet Meydanı’nda saat 20:00’da başlayan şenliklere; Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ve eşi Ergül Arslan, İzmir CHP 2. Bölge Milletvekilleri Adayları Zeynep Altıok ve Ali Kemal Elitaş, CHP İlçe Başkanı Selim Utku Gümrükçü, Çiğli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Arif Altıkulaç, Çiğli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Koop. Başkanı Taner Cömert, sivil toplum örgütleri temsilcileri, muhtarlar, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yeryüzüne baharın geldiğine inanılarak yapılan Hıdırellez, kış şartlarından sonra doğanın uyanmasıyla, çiçeklerin canlanıp, insanlığın hayat bulmasıyla asırlardır Anadolu’da, Mezopotamya’da ve dünyanın birçok yerinde şenliklerle kutlanıyor. Çiğli Belediyesi de muhteşem bir organizasyona imza atarak, Türk kültürünü yansıtan gelenek, görenek ve inançların simgesi Hıdırellez’i yüzlerce vatandaşın katıldığı özel bir etkinlikle kutladı.
Program Balkan Beats Orkestrası’nın birbirinden güzel Balkan müziklerini seslendirmesiyle başladı. Daha sonra TUANA Sanat Kulübü, Antep halayı ve Karadeniz oyunlarıyla Çiğlilileri coşturdu. Halaylar ve oyunlar eşliğinde eğlenen halka Başkan Arslan, eşi Ergül Arslan ve siyasiler de eşlik etti. Baharın gelişinin kutlanması adına meydanda büyük bir ateş yakıldı. Halkın coşkulu alkışları arasında ateş üzerinden atlayan Başkan Arslan, daha sonra gökyüzüne dilek balonları uçurdu. Son olarak geceye Rakkas Roman Ateşi grubunun danslı gösterisi damgayı vurdu.
Hıdırellez gecesi Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın sanat grupları solist ve çalgıcılarına çiçek takdimiyle son buldu.
“HIDIRELLEZ’DE ÇİĞLİ EĞLENCEYE DOYSUN İSTEDİK"
Çiğli Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Hıdırellez şenliklerinin açılış konuşmasını yapan Başkan Arslan, baharın gelmesiyle birlikte, bereket ve bolluğa adım atılan bu günlerin gelişinin yüzyıllardır bayram tadında kutlandığını, doğanın uyanışını temsil eden Hıdırellez Bayramı’nın unutulmaması ve gelecek kuşaklara aktarılması için de ellerinden geleni yaptıklarını belirten Başkan Arslan, “Baharın müjdecisi Hıdırellez coşkusunu, birlik, beraberlik ruhu içerisinde kutlamayı düşünerek bu güzel organizasyonu hazırladık. Sevgi ve kardeşlik duygularımızı pekiştiren organizasyonumuzda hepinizin güzel enerjisiyle bu meydanda buluştuk. Söz vermiştik; Çiğli’yi kültür ve sanatla tanıştıracaktık. Daha fazlasını, daha iyisini, daha coşkulusunu yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Asırlardır şenliklerle kutladığımız, inançlarımızın merkezi Hıdırellez’in Çiğli halkına, ülkemize, dünyaya; bolluk, bereket, huzur ve mutluluk getirmesini istiyorum. Bu yüzden dilek tutun; Türkiye’ye demokrasi gelsin diye, halkçı iktidarlar gelsin diye. Önümüzdeki senelerde yapacağımız Hıdırellez şenliklerinde yine alanlarda, aynı coşku ve sevinçle buluşmak dileğiyle hepinizin 5 Mayıs Hıdırellez Bayramı’nı kutluyorum” dedi.