İzmir’in Çiğli ilçesinde, kadın sağlığı eğitim programını başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları törenle verildi.
Çiğli ilçesinde, Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı ile Çiğli Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen kadın sağlığı eğitim programı sona erdi. 13 haftadır süren eğitimlerde, kursları başarıyla tamamlayan 13 kursiyer sertifikalarını törenle aldı.
Törende konuşan Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, tüm kursiyerlere ise katılımlarından dolayı teşekkür etti. Arslan, "Elde ettiğiniz bilgileri yakınlarınıza, eşlerinize, dostlarınıza ve çocuklarınıza anlatmak; onların ve kendinizin daha sağlıklı yetişmesine yönelik davranışlar ortaya koymak açısından bu eğitimin önemli olduğunu düşünüyorum. “Kadın sağlığı, temizlik ve hijyen konusunda ne kadar çok bilinçlenirsek, yetiştirdiğimiz nesiller de o kadar sağlıklı olacak. Kadınları bu konuda farklı kılan özellik ailede çocuklarımızın yetişmesinde ve eğitilmesinde en önemli birey annelerimizdir. Bu nedenle sizlerin sağlık konusunda bilgili olmanız ve sağlığınıza önem vermeniz esastır. Bu anlamda eğitim kursuna katılarak bu örnek davranışı gösterdiğiniz için sizleri tebrik ediyorum" dedi.
Kadınlara yönelik verilen eğitimlerden memnun olduklarını dile getiren kursiyerler ise, aldıkları eğitim programının kendilerine çok şey kattığını ifade etti.