İzmir’in Aliağa ilçesinde Aliağa Futbol Kulübü tarafından düzenlenen ‘Çocuk Futbol Şenliği’nde rakiplerini tek tek mağlup eden Altınordu futbol kulübü turnuvanın şampiyonu oldu.
Aliağa Futbol Kulübü tarafından düzenlenen “Çocuk Futbol Şenliği”ne farklı il ve ilçelerden 12 takım katıldı. Aliağa Şehir Stadında yapılan turnuvada mücadele veren genç sporcular turnuva süresince sergiledikleri üstün performansları ile futbol sevenlerin takdirini topladı. Gün boyu süren futbol şenliğinin final mücadelesinde Altınordu, Bornova Futbol Kulübünü 4-1 mağlup ederek şampiyonluğu elde etti. Üçüncülük mücadelesinde ise Aliağa Futbol Kulübünü 3-0 mağlup eden Altay turnuvanın üçüncüsü oldu. Turnuva sonunda başarı elde eden takımların kupa sevinci renkli görüntülere sahne oldu. Kupa sevinci ile coşan genç sporcular şampiyonluklarını ‘Aliağa Futbol Kulübünün marşı ile kutladı. Kazanan ve dereceye giren takımlar kupa ve madalyalarını Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın elinden aldı.
“CENTİLMENLİĞİN EN GÜZEL ÖRNEKLERİNİ SERGİLEDİLER”
Kupa töreninde konuşan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim” sözünü hatırlattı. Minik sporculara futbolu sevdirmek, yeteneklerini ortaya çıkarmak ve eğlenceli vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen futbol şenliğinde mücadele eden minik sporcular ile gurur duyduğunu ifade eden Başkan Acar, “İlçemizin ev sahipliğinde gerçekleşen turnuvada galip gelen minik sporcularımız centilmenliğin en güzel örneklerini sergilediler. Bugün burada kazananların kaybedenleri kutladığı bir turnuvayı izlemekten mutluluk duyduğumu söyleyebilirim. Minik sporcularımız adeta büyüklere örnek oldular. Ben geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın gelişimi ve sağlığı adına büyük önem arz eden sporun çocuklarımızın hayatında mutlaka var olması gerektiğini düşünüyorum. Bu nedenle de teşvik niteliğinde ki bu ve buna benzer organizasyonların önem arz ettiğine inanıyorum. Bu anlamda, başta Altınordu Kulübü’nün Başkanı Seyit Mehmet Özkan olmak üzere Çocuk Futbol Şenliği’nin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın hem eğlendiği hem de spor yaptığı çok güzel bir etkinlik oldu. Çocuklarımıza spor yaşamlarında bol şans ve başarılar diliyorum” dedi