İzmir’de, Gaziemir Çocuk Şenliği’ne katılan çocuklar, kendilerini evlerinde misafir eden arkadaşlarıyla birlikte önce körfez turu yaptı, daha sonra ise müze gezdi.
Gaziemir Belediyesi tarafından “Sev kardeşim” temasıyla bu yıl 18. kez düzenlenen Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği’ne katılan çocuklar, düzenlenen gezilerle İzmir’i tanıma şansı buluyor. Bu yıl şenliğe Azerbaycan, Bulgaristan, Bosna Hersek, Litvanya, Çin Halk Cumhuriyeti, Romanya, Rusya, Makedonya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Sinop’tan gelen çocuklar ile kendilerini evlerinde ağırlayan arkadaşları, yaptıkları körfez turu ve müze gezisiyle keyifli zaman geçirerek, kenti tanıma fırsatı buldu.
Şenlik çocukları, ilk olarak Üçkuyular Vapur İskelesi’nden hareket eden İzmir Büyükşehir Belediyesi Bergama Vapuru ile körfez turu yaptı. Keyifli vapur yolculuğuyla eğlenen çocuklar, aynı zamanda İzmir’i tanıma fırsatı da buldu. Körfez turundan sonra Bornova’ya geçen çocuklar, burada da Ege Üniversitesi Etnografya Müzesi’ni gezdi.